Nieuws P.V. De Luchtbode Assen - 2016

Gepubliceerd  10-01-2017

Gepubliceerd  26-11-2016

19 november werden Arjan en Tinus Ottens en Wessel Regtop op de Nationale dagen in Houten  gehuldigd door NPO.

Deze liefhebbers zaten bij de eerste  10 midfond hokkampioenen OA van Nederland. En daar kunnen wij als vereniging pv de Luchtbode in Assen best trots op zijn.

Bert - Henk Smit
Bert - Henk Smit

“De 3e afdelingsoverwinning op de natoer ”

 

De laatste natoervlucht vanaf Tilburg

Ja, wat ik vorige week al schreef: de natoer duiven komen dit jaar België niet in. Ze werden van Heusden Zolder teruggezet naar Tilburg vanwege wederom de verwachte weersomstandigheden. Of het een goede beslissing was is niet goed te bepalen als er in Duffel gelost kan worden en de zuidelijke afdelingen ook verder zuidelijk. Dat het aparte omstandigheden waren werd wel duidelijk toen het bleek dat het concours 2 keer zo lang open stond dan de vluchten hiervoor en dat de duiven in de voorhand de uitslagen bepalen: zowel in Friesland, Zuid en bij ons. Het bepaald daarmee tevens de kampioenschappen aangezien de vereniging die noordelijker lagen niet op konden tegen de voorhand.

 

De 5e natoer vlucht vanaf Tilburg, een 3e afdelingsoverwinning op de natoer.

 

Het nog steeds mooie aantal van 5565 duiven los in Tilburg om 11.30 u. De vliegomstandigheden waren sterk wisselend: waarschijnlijk geen makkelijk vertrek en onderweg geen heldere omstandigheden en grijs weer bij thuiskomst met op plekken lichte motregen.  Van deze 5565 duiven waren er 485 van 20 liefhebbers van de Luchtbode.  Het werd dus een trager  concours: het stond ongeveer 32 min open, 2 plat en 1 half plat. In de uitslag zien we wederom een paarspelers die grote aantallen draaien en de “rest” die een paar duiven draaien: de nummers 1,2 en 3 draaien 43 duiven van de 118. 

De eerste duif, tevens 1e  van  de afdeling en het Rayon, viel bij de Comb Smit Mulder om 14.04.03 u met een snelheid van 1254,353 m/min.. De laatste prijsduif valt bij de Edwin Schuiling om 14.33.55 u. met een snelheid van 1033,330 m/min. Op de 2e plek Achmed Majid, op de 3e t/m 8e plek Edwin Schuiling, en op de 9e en de 10 wederom de Comb. Smit Mulder.

Onaangewezen wordt  Edwin Schuiling 1e, Comb Smit Mulder 2e, Bertus Dik 3e,Heim Meijerink  4e en de Comb Ottens 5e. Aangewezen wordt  Edwin Schuiling 1e, de Comb Smit Mulder 2e, Bertus Dik 3e, Ruud Kalwij 4e en Wessel Regtop 5e. Duifkampioenschap: De Comb Smit Mulder is 1e , 2e  t/m 5e en 8e,9e en 10e is Edwin Schuiling, 6e de Comb Smit Mulder en 7e Bertus Dik .

Op Afdelings-  en Rayon niveau was het een topdag hetgeen denk verklaard wordt wat ik al noemde dat naarmate de duiven verder moesten het lastiger kregen. In de afdeling waren we 1 t/ m 5 en in het Rayon 1 t/m 17!!!!. In beide uitslagen zitten de duiven tot en met 14.39u in Assen nog in de punten. In de einduits;ag in de afdeling en het Rayon schuiven Edwin en de Comb Smit Mulder ws door naar de eerste plaatsen bij on- en aangewezen en het duifkampioenschap, klasse.

 

Het seizoen zit er behoudens voor de liefhebbers die nog verder gaan op de taartvluchten. Dank aan alle vrijwillegers die het vliegen met onze duiven mogelijk hebben gemaakt. Op naar het winterseizoen: vergaderen en de feestavonden waarop de kampioenen gehuldigd zullen gaan. Verder selecteren en de duiven goed de winter in laten gaan. Succes daarmee.

Schrijver gaat op rust.

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener.

Gepubliceerd  14-11-2016

“Bijna een 3e afdelingsoverwinning , maar net niet ”

 

De voorlaatste natoervlucht vanaf Boxtel

Toch jammer dat ze niet wat meer kilometers voor de boeg kregen op deze vlucht met prachtig weer, vol blauwe lucht en een lichte wind achter. Na Tilburg zou de kop van België mooi geweest voor de onervaren jongen. Het vliegschema werd echter weer opgepakt en dus Boxtel.

 

De 4e natoer vlucht vanaf Boxtel, bijna een 3e afdelingsoverwinning op de natoer.

 

Het nog steeds mooie aantal van 6882 duiven los in Boxtel om 8.30 u. De vliegomstandigheden waren prima nadat de bekende ochtendmist bij mooi weer opgetrokken was.  Het was wel zo helder dat reeds voor half elf al duiven terug vlogen.  Van deze 6882 duiven waren er 551 van 23 liefhebbers van de Luchtbode. Iets meer duiven maar minder liefhebbers en dat is bijzonder daar waar de Bond het afschaffen van de natoer beargumenteerd vanuit een lagere belangstelling  Het werd een redelijk vlot concours: het stond ongeveer 14min open, 2 plat en 1 half plat. In de uitslagen zie een paarspelers die grote aantallen draaien en de “rest” die een paar duiven draaien. 

De eerste duif, tevens 4e  van  het Rayon en dus 8e in de afdeling, viel bij Bertus Dik om 10.19.08 u met een snelheid van 1615,496 m/min.. De laatste prijsduif valt bij de Heim Meijerink, die ook mooi op de 3e plek zat, om 10.37.34u. met een snelheid van 1439.395 m/min. Op de 2e, 5e en 6e plek Edwin Schuiling, op de 7e plek Bertus Dik, op de 8e en 9e plek de Comb Mulder en op de 10e plek de Comb Ottens.

Onaangewezen staat Edwin Schuiling 1e, Bertus Dik 2e, Comb Smit Mulder  3e, de Comb Ottens 4e en J.Louwes  5e. Aangewezen staat Edwin Schuiling 1e, Bertus Dik 2e, de Comb, Smit Mulder 3e, Ruud Kalwij 4e en Gerrit Dekker  5e. Bij de duifkampioenschappen zijn er nog 20 die niet gemist hebben, allen oude duiven. De Comb Smit Mulder is 1e , 2e  t/m 5e en 7e en 8e is Edwin Schuiling, 6e Bertus Dik en 10e Ruud Kalwij. Tussen 1en2 zit 20 punten hetgeen vandaag het verschil is tussen in de kop of niet.

De natoer duiven moeten nog 1 keer op pad naar Heusden Zolder. De voorspellingen voor de komende week zijn zeer goed met mooi weer en temperaturen rond de 27 graden. Lekker na zomeren. Geniet ervan.

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener.

Gepubliceerd  04-09-2016

Bert Guldener - Nico Nijhof
Bert Guldener - Nico Nijhof

“Het seizoen loopt op zijn einde maar nog 2 mooie vluchten ”

 

2 vluchten dit weekend: de Nationale Jongeduivenvlucht Morlincourt en de 3e natoervlucht

Het is bijzonder dit jaar dat in de week er een bepaalde stabiliteit is en richting het weekend zich wisselingen voordoen. Toch valt het op de vlucht dag zelf mee voor wat betreft de vliegomstandigheden tot nog toe en zo dus ook gisteren. De duiven konden redelijk op tijd op pad en hadden goede omstandigheden om thuis te komen.

 

De 3e natoer vlucht vanaf Tilburg: niet elke zaterdag is het raak?

Het mooie aantal van nog steeds 7480 duiven los in Tilburg in plaats van Gennep om 10.45 u. De vliegomstandigheden werden aan de westkant kansrijker ingeschat.  De vliegafstand nam daarmee wel toe hetgeen naar mijn mening goed is voor de late jongen. Een andere opbouw  van de afstanden zou denk ik nog beter zijn.

Van deze 7480 duiven waren er  539 van 25 liefhebbers van de Luchtbode. Iets minder duiven maar meer liefhebbers en dat is mooi.  Het werd een redelijk vlot concours: het stond ongeveer 15min open, 6 plat en 1 half plat.

 

De eerste duif, tevens 1e  van  het Rayon en dus 10e in de afdeling, viel bij Nico Nijhof om 12.48.10 u met een snelheid van 1539,019 m/min.  Zijn eerste overwinning dit jaar: eindelijk verzuchtte hij. De laatste prijsduif valt bij de Johan Smit  om 13.06.46  u. met een snelheid van 1360,310 m/min. Op de 2e, 3e en 10e  plek Bertus Dik, op de 4e en 5e plek de Comb. Ottens , op de 6e plek Gerrit Dekker, op de 7e en 9e plek de Comb. Smit Mulder en Wessel Regtop op de 8e plek. 

Bert - Johan Smit
Bert - Johan Smit

Onaangewezen staat Edwin Schuiling 1e, Bertus Dik 2e, de Comb Ottens 3e , Comb Smit Mulder  4e en J.Louwes  5e. Aangewezen staat Edwin Schuiling 1e, de Comb, Smit Mulder 2e, Bertus Dik 3e,Gerrit Dekker  4e en Ruud Kalwij 5e. Bij de duifkampioenschappen zijn er nog 28 die niet gemist hebben waarvan slechts 1 jonge duif, een late van de Comb. Ottens. Aparte is dat de het concours vandaag door een jonge duif gewonnen wordt en er 5 bij de eerste 10 stonden: of neemt de nestdrang van de duivinnen af. We zullen het volgende week zien.

Bert - Cees Santing
Bert - Cees Santing

Morlincourt.

Nog een mooie, uitgesteld vlucht voor de jonge duiven van 450 km. De omstandigheden goed alhoewel een concours meteen noordoostenwind door menigeen de voorkeur had. Het werden wisselende windrichtingen op de vlieglijn en dan ook nog samen los met de Friezen. Voor de duiven een goede leerschool waarbij het toch boeiend is dat een ieder die ik hoor graag meer samen met Friesland wil lossen het door de oostkant tegen gehouden wordt. En dat terwijl daar de snelste duiven vallen. Ieder vogeltje…….

 

De liefhebbers in de vereniging liepen elkaar een beetje  op te … hetgeen goed is want dat betekent competitie. Er vielen dan ook 6 duiven binnen 30m/min van 6 verschillende liefhebbers bij de eerste 10 van het Inkorfcentrum. Een klasse apart was Cees Santing die 1e was van het Inkorfcentrum, om 14.50.32 u. met een snelheid van 1426,629 m/min en verder 4 bij de eerste 10 had, 1e/ 3e/6e en 10e.

Bert - Tim Boelens
Bert - Tim Boelens

De eerste van de vereniging werd uiteindelijk de Comb. Poelstra & en Boelens ( om 14.51.09u. met een snelheid van 1414.693 m/min, 2e Olly Oldenkamp, 3e Edwin Schuiling, 4e de Comb Ottens, 5e de Comb Smit Mulder en 6e Wessel Regtop. Mooi werk en het zit erop voor deze duiven.

 

De natoer duiven krijgen nog 2 vluchten en dan zit het erop. De voorspellingen voor de komende week zijn er goed met mooi weer en temperaturen rond de 25 graden. Lekker na zomeren. Geniet ervan.

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener.

Gepubliceerd  29-08-2016

“Wat een zware nationaal Morlincourt moest worden ging niet door en Edwin wederom 1e

 

Lastige beslissingen maar wel genomen.

 

Het was een week van hoge temperaturen met op donderdag een hele warme en drukkende dag. Met de vooruitzichten dat het zowel hier als in Frankrijk en België zeer warm zou blijven tot enm et zondag werd door het NPO de beslissing genomen dat het Nationale Jonge Duiven Concours een week opschuift. De natoer  ging met minder duiven per mand op pad en hadden een mooie vlucht met snelheden van net boven de 70 km/uur.

De 2e natoer vlucht vanaf Duiven wederom een prooi voor Edwin Schuiling.

Het mooie aantal van 8449 duiven, waaronder vele Morlincourt jongen, los Duiven. Van deze 8501  duiven waren er  658 van 23 liefhebbers van de Luchtbode.  Het werd een redelijk vlot concours: het stond ongeveer 20min open, 3 plat en 4 half plat( van deze liefhebbers vliegen van de 160 ingekorfde duiven slechts 4 in de punten hetgeen toch wel heel bijzonder is)

De eerste duif, tevens 1e  van  het gehele concours en dus 1e van het Rayon, viel wederom bij Edwin Schuiling om 10.01.35 u met een snelheid van 1270,058 m/min.  Daarnaast was hij ook nog 2,3 en 9, top dus! De laatste prijsduif valt bij Ruud Kalwij om 10.25.03 u met een snelheid van 1063,700 m/min. Op de 4e plek de Comb. Smit Mulder, op de 5e , 7  en 10e plek Bertus Dik, op de 6e Comb. Poelstra& Boelens en op de 8e plek de Comb. Ottens.

Onaangewezen staat natuurlijk Edwin Schuiling 1e, Bertus Dik 2e, Japie Louwes 3e , Ruud Kalwij 4e en Hein Meijerink 5e. Aangewezen staat Edwin Schuiling 1e, Bertus Dik 2e, de Comb, Smit Mulder 3e, Gerrit Dekker 4e en Ruud Kalwij 5e. De duifkampioenschappen volgen volgende week.

 

De jonge duiven hebben dus nog  Morlincourt op het programma staan  en de Natour duiven gaan naar Wijchen. Succes met klaar maken van de duiven voor hopelijk weer mooie resultaten

Schrijver merkt dat het seizoen er voor hem wel wat opzit maar ja nog even doorpakken met 8 laten.

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener.

Gepubliceerd  24-08-2016

“Eens wat anders: lossing op tijd en een goed verloop met een mooie uitslag”

 

Op tijd los!!!!

Vrijdag waren er nog twijfels maar op zaterdag was het reeds snel duidelijk dat ze los zouden gaan en op tijd: 8.30u in Niergnies en 8.45u in Zutphen.  De jonge duiven van Niergnies vlogen hun laatste vlucht voor de kampioenschappen in de vereniging als zowel voor de Afdeling en het Rayon: met mooie resultaten voor de Luchtbode.

Wat opvallend is, wat al vaker voorgekomen is dit jaar, dat zijn de grote snelheidsverschillen tussen Noord en Zuid. Ook vandaag 80 – 100m/min!?

 

De laatste jonge duivenvlucht vanaf Niergnies, voor de kampioenschappen.

3912 duiven van de gehele afdeling gingen daar los om 8.30 u. Er zaten 294 duiven van ons bij van 13 liefhebbers, vorige week nog 6441 duiven in concours. Het stond rond de 25 minuten open hetgeen redelijk normaal is voor omstandigheden waarin wederom buien aan de orde waren. En de verschillen per hok waren ook groot: 2 liefhebbers plat en 1 half plat.

De eerste duif, de 7e  van het  gehele concours en 3e  van het Rayon, viel bij Achmed Majid om 12.25.15 u met een snelheid van 1657,520 m/min en de laatste prijsduif viel bij de Comb. Poelstra$ Boelens om 12.51,35 u. met een snelheid van 1498,586 m/min.  Op de  2e en 5e plek eveneens Achmed Majid, 3e de Comb. Ottens, 4e de Comb. Smit Mulder, 6e Wessel Regtop, 5e en 10e Bertus Dik, 8e de Comb. Smit Mulder en 9e Herman Mijlof.

 

Aangezien het de laatste jonge duiven vlucht betrof zijn de kampioenschappen bepaald.  Onaangewezen bleef  de Comb. Ottens  1e, Bertus Dik  2e,  Edwin Schuiling 3e, Wessel Regtop 4e en de Comb Smit Mulder   5ee/ Aangewezen  Comb Smit Mulder 1e, Edwin Schuiling 2e, de Comb. Ottens 3e, Achmed Majid 4e en Jan Kamminga 5e. Bij het duifkampioenschap hebben uiteindelijk 2 duiven niet gemist: 1e Smit Mulder, 2e  Edwin Schuiling  en 3e de Comb.Ottens . 


De 1e natoer vlucht vanaf Zutphen.

Maar liefst 8501 oude en  jonge duiven om los te Zutphen. Van deze 8501  duiven waren er  511 van 22 liefhebbers van de Luchtbode.  Het werd een vlotconcours: het stond ongeveer 10min open, 2plat en 4 half plat.

De eerste duif, tevens 1e  van  het gehele concours en dus 1e van het Rayon, viel bij Edwin Schuiling om 9.40.05 u met een snelheid van 1695,473 m/min.  Daarnaast was hij ook nog 2 tot en met 5, 9e, 11e, 12e en 19e , top dus! Daarvan waren 1 tot en met 4 dat ook in Rayon en Afdeling , kortweg hulde. De laatste prijsduif valt bij Jan Smit om 9.52.46 u met een snelheid van 1440,670 m/min. Op de 6e plek de Comb. Smit Mulder, op de 7e plek Bertus Dik, op de 8e plek Gerrit Dekker en op de 10e plek Japie Louwes.

De generale kampioenschappen.

Nu de jonge duivenvluchten voor de kampioenschappen voorbij zijn konden ook de generaal kort en lang kampioenschappen worden opgemaakt.

Generaal Kort onaangewezen: 1e de Comb. Ottens, 2e Edwin Schuiling, 3e Bertus Dik,4e Albert Schuiling en 5e Wessel Regtop. Aangewezen: 1e de Comb. Ottens, 2e Edwin Schuiling,3e Wessel Regtop, 4e de Comb.Smit Mulder en 5e Jan Kamminga.

Generaal Lang onaangewezen:1e Wessel Regtop,2e Bertus Dik,3e de Comb. Smit Mulder, 4e Bert van Guldener en 5e Japie Louwes. Aangewezen: 1e de Comb. Smit Mulder, 2e Wessel Regtop, 3e Bert van Guldener, 4e Edwin Schuiling en 5e de Comb. Smit Mulder.

Allen gefeliciteerd.

 

De jonge duiven hebben alleen nog Morlincourt op het programma staan  en de Natour duiven gaan naar Duiven. Succes met klaar maken van de duiven voor hopelijk weer mooie resultaten

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener die zijn vakantie erop heeft zitten, zoals vele anderen.

Gepubliceerd  20-08-2016

“Er werd door menigeen geen lossing verwacht maar om 10.00 uur toch los met een goed verloop”

 

Het werd gelukkig niet lang wachten en zeker geen zondag lossing .

Het leek weer een voor dit seizoen gebruikelijke lossing te worden: nader bericht om …..! Om 10 uur gingen ze in Quievrain los waarbij de duiven goed afkwamen maar niet de snelheid haalden die de Zuidwestenwind kracht 3 deed vermoeden, alhoewel 108 km /uur nog steeds behoorlijk snel is.

Toch jammer dat de beide afdelingen niet tegelijkertijd los gingen: een groter concours en extra ervaring.

 

De laatste x vlucht vanaf Quievrain

1304 duiven van de gehele afdeling gingen daar met de jongen los om 10.00 u. Er zaten 107 duiven van ons bij van 13 liefhebbers( gestaag loopt het aantal terug). Het stond rond de 11 minuten open hetgeen redelijk normaal is. En de verschillen per hok waren ook groot: 4 liefhebbers plat en 3 half plat en de duivin van Wessel leverde 100% resultaat.  

 

De eerste duif,  16e  van het  gehele concours en 4e van het Rayon, viel bij Edwin Schuiling om 13.40.03 u met een snelheid van 1576,930 m/min en de laatste prijsduif viel bij Heim Meijerink om 13.57.15 u. met een snelheid van 1500,190 m/min.  Op de  2e /3e en 7e plek eveneens Edwin Schuiling, 4e en 5e Bertus Dik, 6e en 9e Bert van Guldener, 8e Comb Smit Mulder en 10e Jan Smit. Aangezien het de laatste x vlucht betrof zijn de kampioenschappen bepaald. Zat ondergetekende vorige week lang op zijn 2e te wachten, nu was het de beurt aan Herman Mijlof die in de staart van de uitslag zijn eerste kreeg terwijl hij er nog goed voorstond.  Onaangewezen bleef  Bert van Guldener 1e, Edwin Schuiling  2e,  Bertus Dik 3e, Heim Meijerink 4e en de Comb Smit Mulder   5ee/ Aangewezen  Comb Smit Mulder 1e, Herman Mijlof 2e, Bert van Guldener 3e, Bertus Dik 4e en Edwin Schuiling 5e. Bij het duifkampioenschap hebben uiteindelijk 2 duiven niet gemist: 1e Bert van Guldener, 2e  Herman Mijlof en 3e Comb Smit Mulder . 

De Jonge duivenvlucht van Quievrain.

6441 jonge duiven, maar liefst bijna 3000 duiven minder dan vorige week, waar blijven ze toch allemaal? Van deze 6441 duiven waren er  581van 24 liefhebbers van de Luchtbode die dus ook om 10.00 u op pad gingen.  Het werd een vlotter concours dan vorige week en minder achterblijvers: het stond ongeveer 22 min open, 3 platen 2 half plat.

De eerste jonge duif, 8e  van  het gehele concours en 1e van het Rayon, viel de Comb Ottens die deze om 13.38.02 u met een snelheid van 1613,710 m/min.  De Combinatie was sowieso deze vlucht een klasse apart: 1,2,3,7,9,13,16,17,18 en 20 en de eerste 5 hadden ook in het Rayon dezelfde klassering. De laatste prijsduif valt bij Jan Kamminga om 14.02.17 u met een snelheid van 1440,893 m/min. Op de 4e , 5e en 6e plek Edwin Schuiling, op de 9e plek Wessel Regtop en op de 10e plek Bertus Dik.

In het Onaangewezen kampioenschap  staan de eerste 10 nog binnen 800 punten van elkaar en bij het Aangewezen  begint een grotere tekening te ontstaan hetgeen door dit soort vluchten sneller verandert dan vlot verlopende concoursen.  Onaangewezen staan de Comb Ottens 1e, Edwin Schuiling 2e en Bertus Dik 3e. Aangewezen staat de Comb. Smit Mulder 1e, de Comb. Ottens 2e en Edwin Schuiling 3e. Bij de duifkampioenen zijn er nog slechts 4 duiven die niet gemist hebben:1e de Comb Ottens ,2e  en 3e de Comb Smit Mulder en 4e Edwin Schuiling.

In Rayon en Afdeling deden we weer beter mee dan vorige week ook al was nu het windvoordeel expliciet aan de oostkant.

De overnachters zijn klaar

De overnachters hebben hun vluchten erop zitten en in het Inkorfcentrum is Olly Oldenkamp zowel Onaangewezen , Aangewezen en als Duifkampioen eerste geworden en de Comb Wendel 2e. Een pracht resultaat met mooie overwinningen van beiden

 

De jonge duiven hebben nog  2 vluchten te gaan Niergnies en Morlincourt  en de Natour vluchten beginnen komend weekend. Met vriendelijke sportgroeten,

Bert van Guldener die tevens van zijn vakantie geniet vandaar dat dit stukje later aangeleverd is dan normaal.

Gepubliceerd  09-08-2016

“Welke kop past bij dit duivenweekend: weer eens wat anders, maar wel een topprestatie op Bergerac”

 

Lang wachten en wederom een middaglossing .

Onze duiven stonden in Duffel met een behoorlijk aantal andere auto’s. Het was in tegenstelling tot wat zich in het begin van de week liet aanzien als een mooie vliegdag wederom wachten op een wegtrekkende storing en lage bewolking. Toch was s’avonds het gesprek had er niet eerder gelost kunnen worden want nu ging alles wat niet van ons was eerder los en dus ongetwijfeld stresstoename in onze wagens. Gelet op het toch wel aparte verloop, alles stond langer open met grote verschillen op de hokken, was het beeld dat het vertrek niet super kan zijn geweest.

Tevens komt  dan de ruim 100 km verder er ook nog bij. Het verloop in onze afdeling tussen de eerste 100 duiven en dat van zuid zegt bijna alles: 180 m/min tegen 120m/min. De duiven van Bergerac kwamen in de loop van de zaterdag goed af met een prachtige 1e duif van sector 4 bij Ollie Oldenkamp .

Of er nog een gewoon weekend komt met de duiven, u weet wel  om 7 uur los,  we zullen het zien. Voorlopig hebben we deze week eerst een temperatuurdip en dan naar het weekend weer oplopende temperaturen: wel lekker doe weer waardoor de klussen thuis af komen hetgeen ook wat waard is.

 

De x vlucht vanaf Duffel.

1763 duiven van de gehele afdeling gingen daar met de jongen los om 12.30. Er zaten 123 duiven van ons bij van 15 liefhebbers. In tegenstelling tot de voorgaande vluchten stond dit concours 23 min open tegen 2,9 en 7 daarvoor. En de verschillen per hok waren ook groot: 5 liefhebbers plat en 3 half plat.  Ondergetekende  is dan wel mooi eerste maar moet welgeteld 20 min wachten op zijn 2e duif: hij vroeg zich verwondert af wat er toch wel aan de hand kon zijn tot alle overige gegevens tot hem kwamen en er berusting ontstond, hahaha.

De eerste duif,  52e van het  gehele concours en 9e van het Rayon, viel bij Bert van Guldener om 15.38.49 u met een snelheid van 1379,386 m/min en de laatste prijsduif viel ook bij hem om 16.01.40 u. met een snelheid van 1230,478 m/min.  Op de  2e  Johan Smit, 3e/8e en 93 Herman Mijlof, 4e en 7e Bertus Dik, 5e Matty Lippets, 6e Edwin Schuiling en 10e Hendrik Bakker.  Bij de kampioenschappen strijden er nog 5 leden om de overwinning die nog niet gemist hebben: Onaangewezen Bert van Guldener 1e, Herman Mijlof 2e,  Bertus Dik 3e, Edwin Schuiling 4e en Heim Meijerink  5ee/ Onaangewezen: Herman Mijlof 1e, Comb Smit Mulder 2e, Bert van Guldener 3e, Bertus Dik 4e en Matty Lippets 5e.

 

Bij het duifkampioenschap hebben nog maar 3 duiven niet gemist: 1e Bert van Guldener, 2e  Herman Mijlof en 3e Hein Meijerink. We hebben nog 1vlucht te gaan: Quivrain. In de afdeling en het Rayon doen we in de totaal standen erg goed mee en hopelijk zaterdag dus nog 1 keer een goed resultaat.

De Jonge duivenvlucht van Duffel.

9080 jonge duiven( waarvan 581van 24 liefhebbers van de Luchtbode) van de gehele afdeling gingen  om 12.30 u op pad en het werd ook hier een concours dat 44 min open stond en ook hier  stevige verschillen per hok. Er waren nog vele duiven onderweg bij het afslaan en waren slechts enkele hokken waar alles of op 1 of 2 na de jongen teruggekeerd waren.

De eerste jonge duif, 156e van  het gehele concours en 18e van het Rayon, viel bij Wessel Regtop om 15.37.40 u met een snelheid van 1358,104 m/min.  De laatste prijsduif valt bij Ruud Kalwij om 16.21.20 u met een snelheid van 1110,714 m/min. Had ik het vorige week nog over dat de jongen in hun ritme kwamen omdat het in 16 min gebeurd was dan was dat dus niet voor vandaag aan de orde.  Op de 2e en 6e plek de Com Ottens, op de3e de Comb. Smit Mulder, op de 4e en 8e plek Bertus Dik, op de 5e plek Majid , op de 7e plek Wessel Regtop, op de 9e Edwin Schuiling en  op de 10e Olli Oldenkamp. In het Onaangewezen kampioenschap  staan de eerste 11 nog binnen 740 punten van elkaar en bij het Aangewezen  begint een grotere tekening te ontstaan hetgeen door dit soort vluchten sneller verandert dan vlot verlopende concoursen.  Onaangewezen staan de Comb Ottens 1e, Bertus Dik 2e en Herman Mijlof 3e. Onaangewezen staat de Comb. Smit Mulder 1e, de Comb. Ottens 2e en Majid 3e. Bij de duifkampioenen zijn er nog 9( was vorige week nog 19) , waarvan 4 van de Comb Ottens, die niet gemist hebben: 1e en 2e staat de Comb Ottens , 3e en 4e de Comb Smit Mulder.

Zoals al aangegeven waren het vluchten waar we dit keer in het Rayon en in de afdeling al helemaal niet in de kop meededen. Het blijft toch wat raadselachtig waardoor dit komt omdat bij het oude duivenseizoen  dit niet het geval was bij dezelfde omstandigheden.

 

Bergerac, de laatste overnachtvlucht: een topdag voor Ollie!!

De overnachters waren het er wel over eens dat een vroeg duif mogelijk moest zijn. Dat bleek, want nadat ze om 13.00 uur gelost waren viel de eerst van sector 4 bij Ollie Oldenkamp om 7.50.41 u. Top!!. Vervolgens wisselden vanaf 12.11.59u toen de Comb Wendel hun 1e duif kregen de beide overnachters elkaar af. in 2,5 uur tijd vielen er bij de Combinatie 7 van de 9 duiven en bij Ollie naast zijn 1e nog 3 van de 10 duiven. Ook hier is het raadselachtig wat maakt dat 1 duif zo los ligt van de rest.

 

 

 

 

 

 

De jonge duiven hebben nog  3 vluchten te gaan( inclusief Morlincourt), de X vlucht nog 1 keer en dan zijn er nog de Natour vluchten. Nog even volhouden en dan is het seizoen voorbij. Vreemd toch hoe je bij deze sport zo sterk met de volgende week bezig bent en dus even goed in het heden staan je je bewust moet zijn. Ik geniet nog maar even van mijn 885 die mijn vertrouwen in haar waarmaakte. En dank Jan Smit nogmaals dat hij me erop attendeerde dat er nog een duif in mijn mand zat toen ik deze inde auto terug plaatste na het inkorven: de 885 begrijp u al wel.

Met vriendelijke sportgroeten,

 

 

Bert van Guldener die tevens van zijn vakantie geniet

Gepubliceerd  05-08-2016

Zou het nog een keer “normaal” worden dit seizoen

 

Wederom aparte weersomstandigheden.

Zo wisselend als de omstandigheden zijn is ook de argumentatie tussen afdelingen om wel of niet te gaan rijden. Friesland ging om 11.20 rijden en loste zaterdag halverwege de middag korter bij( Nijkerk en Heino) en bij ons was er geen alternatief voorhanden en werd besloten( 13.00 uur) tot zondag te wachten waarbij menigeen dacht welk weerbericht zit daar achter. Voor alle duidelijkheid het gaat mij er niet om achter mijn labtop even gemakkelijk uit te delen naar de lossing verantwoordelijken maar een goede oprechte uitleg is toch wel wat mogelijk moet zijn. Wat werd het dan op zondag. Ik denk dat we geluk gehad hebben want het weer van na 15 uur zou rampzalig geweest zijn. Bij de meesten kwamen ze goed af maar nog wel nakomers die het met de buien niet makkelijk hebben.

 

De x vlucht vanaf Wychen.

2088 duiven van de gehele afdeling gingen daar met de jongen los om 9.45. Er zaten 132 duiven van ons bij van 16 liefhebbers. Omstandigheden goed alhoewel de buien voor later op de dag zich al wel aan kondigden. Voor deze ervaren duiven verliep het vlot en het was in 7 minuten gedaan.

De eerste duif,  14e van het  gehele concours, viel bij Jan Smit om 14.02.55 u met een snelheid van 1266,719 m/min en de laatste prijsduif viel ook bij hem om 11.30.23 u. met een snelheid van 1381,104 m/min. De laatste prijsduif viel bij Herman Mijlof om 11.37.58 u met een snelheid van 1300,681 m/min.  Op de 2e,4e en 8e plek lag de Comb. Smit-Mulder, 3e Edwin Schuiling, 5e Matty Lippets, 6 Hein Meijerink en 7e , 9e en 10e Bert van Guldener.  Bij de kampioenschappen strijden er nog 5 leden om de overwinning die nog niet gemist hebben: Onaangewezen Bert van Guldener 1e, Herman Mijlof 2e,  Hein Meijerink 3e, Edwin Schuiling 4e en Bertus Dik 5ee/ Onaangewezen: Bert van Guldener 1e, Comb Smit Mulder 2e, Herman Mijlo 3e, Bertus Dik 4e en Hendrik Bakker 5e.

 

Bij het duifkampioenschap hebben nog maar 3 duiven niet gemist: 1e Herman Mijlof, 2e Bert van Guldener en 3e Hein Meijerink. We hebben nog 2 vluchten te gaan: Duffel en Quivrain.

 

De Jonge duivenvlucht van Wychen.

10421 jonge duiven( waarvan 644 van 25 liefhebbers van de Luchtbode) van de gehele afdeling gingen  om 9.45 u op pad en het werd een redelijk vlotte vlucht waarbij er toch wel stevige verschillen per hok aan de orde waren. De 2e nacht mand was voor de jongen een nieuwe ervaring en helemaal voor de jongen die voor het eerst mee waren. Wat je van iedereen hoorde dat ze goed gegeten moeten hebben want ze hadden eerder dorst dan “honger”.

De eerste jonge duif, 26e van  het gehele concours, viel bij Edwin Schuiling om 13.59.08 u met een snelheid van 1394,879 m/min en heeft ook gelijk zijn 2e( beter dan vorige week). De laatste prijsduif valt bij de Comb Wendel om 11.44.52 u met een snelheid van 1212,461 m/min. Het staat dus 16 min open hetgeen normaal is en zeker met de extra nacht mand.  Oftewel ze beginnen in het ritme te komen??

Op de 3e plek de Com Ottens, op de 4e en 5e Majid, op de 6e en 7e plek de Comb. Smit-Mulder, op de 8e Jan Smit, op de 9e Ruud Kalwij en Edwin draait zijn 3e op de 10e.  In het Onaangewezen kampioenschap  staan de eerste 10 nog binnen 470 punten van elkaar en bij het Aangewezen  is het verschil tussen de eerste en de no5 al 2300 punten. Bij de duifkampioenen zijn er nog 19, waarvan 8 van de Comb Ottens, die niet gemist hebben: 1e staat Herman Mijlof , 2e Bertus Dik en 3e de Comb Smit Mulder.

 

Op beide vluchten in de afdeling niet in de top tien maar wel in het Rayon: bij de x vlucht 2e/3e/5e/6e/7e/8e/9e/en 10e en bij de Jonge duiven 3e/4e/5e/6e en 7e. Mooie prestaties.

 

Cahors

Deze overnachtvlucht was niet de makkelijkste want de duiven moesten door het weer  waardoor onze duiven niet gelost konden worden.  Henri Hoeks was de eerste in de afdeling en de Comb Wendel 34e. De Combinatie en Ollie Oldenkamp hadden allebeide 2 duiven in de punten. Ook hier nog duiven onderweg. Komend weekend  staat hier Bergerac op het programma

 

Het seizoen is taai door de omstandigheden voor de duiven als zowel het thuisfront. Hopelijk krijgen we nog een paar “normale weekenden met mooie vluchten. Komend weekend Duffel en Bergerac.

De voorspellingen blijven buien in zich houden al lijkt het naar het weekend iets beter en stabieler te worden maar waar hebben we dat eerder gehoord….

 

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener die tevens van zijn vakantie geniet

Gepubliceerd  26-07-2016

3 vluchten in 1 weekend en 3 overwinningen in de afdeling, klasse:

Hermen Mijlof 1e op de X vlucht van Zutphen,

Edwin Schuiling 1e op de jonge duivenvlucht van Zutphen en

Wessel Regtop 1e op de laatste Fondvlucht van Sens.

 

Wederom aparte weersomstandigheden.

 

Zoals ze op de Friese lossingsberichten zaterdag al melden: het is wachten , wachten dit jaar. Ook onze jonge en oude duiven te Zutphen moesten tot 12.45 wachten voordat ze los konden en de Fond duiven bleven zelfs tot zondag staan. En dat met hoge temperaturen en drukkend weer. De westkant van Frankrijk, Belgie en Nederland was goed maar landinwaarts dus niet. De friese jonge duivenvlucht verliep ronduit slecht met nog veel jongen in het weekend onderweg.

De x vlucht vanaf Zutphen.

2292 duiven van de gehele afdeling gingen daar met de jongen los om 12.45. Er zaten 152 duiven van ons bij van 17 liefhebbers. Er was niet veel wind en het was drukkend. Voor deze ervaren duiven verliep het vlot en het waas in 9 minuten gedaan.

 

De eerste duif, tevens snelste van het gehele concours, viel bij Herman Mijlof om 14.02.55 u met een snelheid van 1266,719 m/min en de laatste prijsduif viel ook bij hem om 14.11.49 u. met een snelheid van 1136,862 m/min Op de 2e plek lag Bert van Guldener, 3e/8e/9e en 10e de Comb Smit-Mulder, 4e Wessel, 5e en 7e Hein Meijerink en 6e Herman Mijlof.  Bij de kampioenschappen strijden er nog 6 leden om de overwinning die nog niet gemist hebben: Onaangewezen Bert van Guldener 1e, Herman Mijlof 2e, Wessel Regtop 3e, Hein Meijerink 4e, Berts Dik 5e en Edwin Schuiling 6e/ Onaangewezen: Bert van Guldener 1e, Herman Mijlof 2e, Comb Smit-Mulder 3e, Bertus Dik 4e en Jan Smit 5e.

De Jonge duivenvlucht van Zutphen.

11205 jonge duiven van de gehele afdeling gingen  om 12.45 u op pad en dat werd voor vele jongen geen gemakkelijke vlucht. De onervarenheid en het warme drukkende weer maakt dat velen eerst naar water gaan zoeken. Het was dus een wisselend resultaat per hok.

De eerste jonge duif, tevens dus snelste van het concours, viel bij Edwin Schuiling om 13.59.08 u met een snelheid van 1260,117 m/min en dan moet tot 14.14.14 u( hoe kan het ) wachten op zijn 2e jonge duif. De laatste prijsduif valt bij Jan de Weerd om 14.29.36 u met een snelheid van 925.524 m/min. Het staat dus ongeveer een half uur open hetgeen zich aanvankelijk niet zo liet aanzien.

 

Op de 2e en 3e plek Herman Mijlof, op de 4e /8e / en 9e plek Wessel Regtop, op de 5e en 10e plek de Comb. Smit-Mulder en 6e en 73 de Comb Ottens.  Wisselend dus de resultaten per hok want bij de een de helft in de punten en bij de ander geen of maar 1. In het Onaangewezen kampioenschap  staan de eerste 10 nog binnen 350 punten van elkaar en bij het Aangewezen  is het verschil tussen de eerste en de no5 al 1500 punten. Na de 3e vlucht komen de duifkampioenen er ook bij

De laatste Fondvlucht vanaf Sens ipv  Etampes.

Zoals gezegd gingen deze duiven zoals vele andere afdelingen op zondagochtend los alleen later dan die afdelingen, 9 uur. Ook hier op de hokken grote verschillen: hokken met geen duif in de punten tot 8 van de 10. Een dag extra mand kan een hoop uitmaken en ook voor deze duiven dorstige omstandigheden.

Er waren 2159 duiven van de afdeling onderweg waarvan er 146 van ons van 15 liefhebbers. Aanvankelijk leek het een vlucht met windkracht 2 Noord te worden maar dat bleek alleen in Franrijk zo te zijn en vanaf de Franse grens werd het wind mee. De eerste duif haalde dan ook bijna de 1300 meter oftewel bijna 80 km/uur.

De eerste duif, tevens snelste van het gehele concours, viel om 16.33.52 u met een snelheid van 1280,483 m/min bij Wessel Regtop en hij was tevens 4e en draaide er 8 van de 10 in: top!

2e was heel knap Ruud Kwalwij, 3e en 5e Japie Louwes, 6e / 7e en 10e de Comb Smit Mulder en 8e en 9e Bertus Dik. Naast de eerste duif in de afdeling waren we tevens 4e / 7e / 9e  en 10e  in het Rayon van 602 duiven.

Onaangewezen is Bertus Dik kampioen geworden op 4 punten gevolgd door de Comb Smit Mulder en daar weer 93 punten achter Wessel Regtop 3e. Aangewezen  is Wessel Regtop 1e geworden  gevolgd door Bert van Guldener als 2e en de Comb Smit Mulder als 3e. Bij de duifkampioenen  zijn er 3 duiven die niet gemist hebben: Wessel Regtop 1e, Bertus Dik 2e en Gerrit Dekker 3e.

 

Zo het Programma spel voor de oude duiven zit er op. Het is met de jongen en de laten aan de bak en de resterende overnachtvluchten( komend  weekend Cahors). Natuurlijk is het in de X vluchten competitie spannend en komt er voor diegene die dat willen nog de natour voor de oude duiven.

Hopelijk krijgen we wat stabielere weersomstandigheden voor de vluchten al is het voor komend weekend ook nog geen hosanna. Verzorg de aanvliegers goed want er zijn vele liefhebbers die ze graag terug willen hebben bleek mij vandaag maar weer toen ik een jonge duif opgaf.

 

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Bert van Guldener die tevens van zijn vakantie geniet

Gepubliceerd  18-07-2016

De 7e  en laatste Midfond vanaf  Niergnies en de 2e jonge duiven en x vlucht vlucht die niet los ging.

 

“Het lijkt met het weer maar niet te willen vlotten en een verassende winnaar”

 

De weersvoorspellingen en ook de snelheden zijn erg lastig dit jaar. Wederom matige weersomstandigheden en zeker voor de jongen. De Jongen en ouden die in Duiven stonden kwamen dan ook terug naar huis, helaas maar een wijs besluit. Er lag een gesloten lucht, egaal grijs, vanaf zeker Staphorst tot aan de wadden. Het lossen, behalve onze Poolse sportvrienden die ze gewoon los doen om 6.30 uur, werd bijna in alle afdelingen in de loop van de ochtend en voor ons dus 12 uur in Niergnies. Dat er vroege duiven aan de westkant, met name Smilde , vielen was op zijn zachts gezegd bijzonder. Wellicht dat ze toch nog met Laonduiven van Friesland mee gegaan zijn.

 

De eerste duif van de 236 die ingekorfd waren door 16 leden viel om 16.25.47 met een snelheid van 1442,589 m/min bij Matty Lippets en 1 minuut later viel zijn 2e en die was 3e in de vereniging. 

Deze duiven waren tevens 1 en 2 in Rayon 1. Op de 2e plek de Comb Smit Mulder ( die tevens 1e was in Rayon 2), 4e was Jan Smit, 5e Albert Schuiling, 6e Hendrik Bakker, 7e Edwin Schuiling, 8e Bert van Guldener, 9e Wessel Regtop en 10e Bertus Dik. Zoals opvalt 9 liefhebbers bij de eerste 10 en dat geeft aan dat het anders dan anders verliep. De Comb. Ottens en Louwes draaiden dit keer geen duif bij de eerste 10. De laatste prijsduif viel bij Bertus Dik om 16.49.34 uur met een snelheid van 1351,600 m/min. Het stond een kleine 20 min open waarbij 2 spelers geen duiven in de punten hadden en 4 spelers maar 1.

In de afdeling zaten we niet in de echte top maar toch nog 26e van 3697 duiven. Daarentegen deden we het in het Rayon top met een 1e,4e,5e,6e,7e,8e en 9e plek. In de totaal uitslagen doen we het voortreffelijk hier met ws. zowel een Vitesse als een Midfond winnaar Onaangewezen.

In de vereniging werd de Comb Ottens Onaangewezen 1e, Edwin Schuiling 2e, Bertus Dik 3e, Japie Louwes 4e en Bert van Guldener 5e. Aangewezen werd Bert van Guldener 1e, Wessel Regtop 2e, Albert Schuiling 3e, Edwin Schuiling 4e en de Comb Ottens 5e. Bij het Duifkampioenschap  slechts 3 duiven die niet gemist hebben: de 1e is de 863 van Bertus Dik, de 2e de 674 van Bert van Guldener en de 3e is de 216 van de Comb Ottens. De Comb. hebben ook nog de 4e en 5e  prijs.

 

Bij de ochtendlossing van de Overnachtvlucht Orange was de Comb Wendel wederom succesvol met een eerste plek op het Inkorfcentrum en een 7e,20e,34e 41 plek in de afdeling. Ollie Oldenkamp draaide een 13e,15e en 21e plek en Jan de Weerd een 25e. Knap werk jongens, jullie zetten bij de Overnacht Assen en onze vereniging dus goed op de kaart.

 

Komend weekend de laatste dagfond vanaf Etampes en dan zijn ook daar de prijzen verdeeld. Het programmaspel is daarmee bijna ten einde. Rest nog de jongen, de x vluchten, de natoer en de laatste overnachtvluchten. Een zeer vreemde duivendag is voorbij. Sportief succesvol maar het afhandelen van de teruggekomen duiven vanaf Duiven verdiende niet de schoonheidsprijs en dat verdoient verbetering.

 

Op naar het volgende volle weekend en voor sommigen de vakantieperiode. Succes met de voorbereiding.

 

 

Sportgroeten van  Bert van Guldener

Gepubliceerd  12-07-2016

De 4e dag met een dubbelvlucht: de eerste jongen duivenvlucht en X vlucht oude duiven vanaf Zutphen. En de kraker: Nationaal Chateauroux, 45.000 duiven tegelijk los. Voor de overnachters stond Albi op het programma

“een supersnel verlopen X vlucht, een jonge duiven vlucht die lang open stond en fond duiven die weer in de regen thuiskomen”

 

Een lang duivenweekend. Alle duiven gingen op “logische momenten” los, niets aan de hand dus. Maar voor de fond overnacht verliep het toch weer zwaar. Nou is Chateauroux op zich al zwaar met zijn 780km voor ons maar als er dan ook nog een regenfront vanaf Zwolle binnenloopt vanaf Engeland dan wordt het extra zwaar. De eerste duiven ontliepen de buien nog maar al snel kwamen ze thuis in de regen. De jongen hadden het, door de wind waarschijnlijk, toch zwaar.

Wat dan toch bijzonder is dat het op de hokken waar het al weken goed gaat dat dit op zware dagen ook het geval is: op de X vlucht en jonge duiven de Comb Ottens, op de fond de Comb. Smit - Mulder en de Comb Wendel en Oldenkamp deden weer heel goed mee op Albi.

 

De X vlucht Zutphen

Er waren 213 duiven op pad van 20 liefhebbers met nog  3484 andere duiven van de gehele afdeling Noord. Ze gingen om 8.30 los in Zutphen samen met 12093 jongen.

De eerste duif viel bij de Comb Ottens  om 9.34.00 uur met een snelheid van 1525,129 m/min en ze kregen er in 11 seconden nog 3 bij.  Ze waren daarmee 1 t/m 4. De rest van de top 10 werd bepaald door Edwin Schuiling 5e,Bert van Guldener 6e/ 7e en 8e, Bertus Dik 9e en Ruud Kalwij 10e.  De laatste prijsduif viel bij Wessel Regtop  om 9.36.54 uur met een snelheid van 1448,592m/min en daarmee stond het in Assen slechts 2 minuten open, hetgeen ik nog niet eerder meegemaakt heb. In de afdeling was de wind van grote invloed want noordelijk van ons ging het nog net wat harder . In Rayon 2 waren we 4 t/m 10..

 

De eerste jonge duivenvlucht Zutphen

Zoals al gezegd werden er 12093 duiven gelost waarvan er 606 van 34 liefhebbers van de Luchtbode waren. Ze zeggen altijd dat jongen harder kunnen dan oude duiven maar vandaag niet. Sowieso was het een heel ander verloop dan bij de oude duiven: zo snel als dat gebeurd was stond het hier een uur open. De eerste duif viel bij Albert Regtop om 9.34.46 uur met een snelheid van 1500,695 m/min. Kort daarop zat de Comb Ottens op de 2e , 3e en 9e plek, Achmed Majid op de 4e en 6e plek, Albert Schuiling 5e en 7e , Herman Mijlof 8e en Edwin Schuiling 10e. De laatste prijsduif valt bij  Edwin Schuiling  om 10.33.34 uur en een snelheid van 756,002 m/min. Daarmee staat het dus 1 uur en 1 minuut open. De jongen hadden het er dus aanmerkelijk moeilijker mee en er waren nog de nodige duiven niet op het hok s’avonds.

 

Chateauroux:  wat een mooi einde van de middag moest worden viel wederom in het water.

Deze duiven om 7.00 gelost in 1 keer omdat het een Nationale vlucht was.: 45.000, waarvan 169 van 17 liefhebbers van de Luchtbode,  duiven gingen gezamenlijk op pad en de verwachting was vanaf ongeveer 16.15 zijn de eerste duiven er. Dat ging ook zo maar de duiven die daar ongeveer een kwartier achteraan zaten kwamen wederom in een buienfront terecht van Zwolle tot het hoge noorden. Het front diende zich op de radar al om 12.30 aan vanuit Engeland.

 

 

De Fondduiven en Overnachters krijgen het niet cadeau dit jaar.

Het vluchtverloop was dan ook geheel anders dan in Zuid en Friesland. Daar waren de snelheden hoger en meer duiven in kortere tijd thuis hetgeen volledig aan de regen omstandigheden moet hebben gelegen. De eerste duif viel, evenals 2 weken terug , bij de Com Smit Mulder om 16.12.15 met een snelheid van 1395,991 m/min. Wat tevens hetzelfde was dat ze wederom in dit geval 13 van de 20 duiven in de punten hebben: petje af voor deze prestaties.

Op de 2e, 3e en 7e plek Wessel Regtop en op de 3e, 6e en 9e plek Bertus Dik, op de 5e plek Bert van Guldener, op de 8e plek Jan Smit en op de 10e plek Ruud Kalwij. Bertus en Wessel draaien overigens ook voortreffelijke percentages respectievelijk 6 van de 10 en 9 van de 14. De laatste prijsduif viel om 19.10.53 met een snelheid van 1053,591 m/min bij Bertus Dik. De Comb Smit Mulder was tevens eerste van het inkorfcentrum en 3e van Noord. In Noord waren we verder nog 4e, 8e en 9e wederom mooi werk.

In het onaangewezen kampioenschap staat Bertus Dik 1e, de Comb Smit Mulder 2e en Wessel Regtop 3e, Bert van Guldener 4e en Ruud Kalwij 5e. Er staan nog 8 liefhebbers binnen 1000 punten van elkaar en dus is op de laatste vlucht half plat al voldoende om niet meer voor de top mee te doen. Aangewezen staat Wessel Regtop 1e , Bert van Guldener 2e, de Comb Smit Mulder 3e , Jan Smit 4e en Niek Reinders 5e. Het punten verschil is hier 1900 punten tussen 1 en 5.

Bij de duifkampioenen nog 7 duiven die niet gemist hebben: 1 en 3 Wessel Regtop, 2 Bert van Guldener, 4 Gerrit Dekker en 5 Bertus Dik.

 

Albi

De duiven werden om vrijdag om 13 uur gelost en om 13.26 30 viel in Assen de eerste duif bij de Comb Wendel( alle duiven terug) en vervolgens 3 duiven bij Ollie Oldenkamp( 5 van de 8 in de punten)  etc.. Beiden deden ook in het Inkorfcentrum en in sector 4 goed mee. Ze doen het goed in deze discipline, top jongens.

 

Al met al was het zaterdagavond nachtwerk toen de uitslagen klaar waren. Complimenten aan Lammert hoe hij bijna 2 uur lang bezig is geweest met inlezen, splitsen van vluchten en het opmaken van de uitslagen terwijl wij de dag staan na te beschouwen onder het genot van een biertje. Ook komend weekend is het weer raak met de 2e combi jong met oud vanaf Wychen, de laatste Midfond vanaf  Niergnies en de Overnachters vanaf Orange.

Als bij iedereen het nakomen van de duiven zo ging ls bij mijzelf dan kunnen we daarover tevreden zijn en ons opmaken voor het volgende weekend met veel duiven onderweg.

 

Met de sportgroeten van de Voorzitter.

 

 

Bert van Guldener

Gepubliceerd  05-07-2016

 

De 6e Midfondvlucht seizoen 2016: Quievrain

“ De ene Quievrain is de andere niet”

 

Een week waarin het langzaam aan minder luchtvochtig werd en dus droger. Nog wel buien maar niet meer zoals in het vorige weekend. Onze duiven gingen wederom naar Quievrain maar nu met en stevige west – zuidwesten windkracht 3 tot 4. Hoge snelheden dus al viel dat toch nog een beetje tegen. De verwachting, kijkend naar Friesland( 1735m/min), dat boven de 1800m/min haalbaar moest zijn. Echter waarschijnlijk toch weer door buien, want er kwamen wederom natte duiven thuis, werd het zelfs langzamer dan Friesland. Zuid haalde wel snelle dan 1800m/min.

Onze duiven gingen om 8.15  los en 386 duiven van 24 liefhebbers  gingen op pad. Totaal gingen er 4615 duiven los in Quievrain.

De eerste duif viel om 11.37.52 uur bij Edwin Schuiling in Ekehaar met een snelheid van 1710,500 m/min en hij was ook 2e. Daarmee pakte hij voor de Onaangewezen stand maximale punten  dus maar moest vervolgens8 min wachten op de 3e wat bij meer liefhebbers het geval was. OP de 3e plak Hendrik Mensing, 4e en 5e Wessel Regtop, 6e de Comb Ottens( die 5 min op hun 2e moeten wachten), 7 en 10e  de Comb Smit Mulder  en 8e Herman Mijlof en 9e Bert van Guldener. In de afdeling waren Albert,  Edwin en de Comb Smit Mulder  ook nog 8e, 9e en 10e. Deze jaarling pakt tevens de eerste plaats van het gehele concours en dus ook het Rayon, knap werk. Op de 2e plek Albert Schuiling, 3e en 10e Edwin  Schuiling, 5e en 6e Japie Louwes en 8e Bertus Dik.

In de afdeling konden we dit keer de top tien niet halen maar in het Rayon wel: 5e, 8e, 9e en 10e. Sowieso staan we er in de kampioenschappen goed bij in het Rayon en ook op afdelingsniveau

De laatste prijsduif valt om 11.56.19 in Assen met een snelheid van 1587,041 m/min bij Herman Mijlof. Het stond dus 13 min. open met een snelheidsverloop van 123 m/min.

Na 6 Midfond vluchten  staat de Comb Ottens  1, Edwin Schuiling 2 en Japie Louwes  3. En Aangewezen Bert van Guldener 1, Wessel Regtop 2 en Albert Schuiling 3. Bij de duifkampioenen hebben nog maar 3 duiven niet gemist: Bertus Dik  1, Bert van Guldener 2 en de Comb Ottens 3.

Generaal Kort staan er Onaangewezen 6 liefhebbers nog binnen 100 punten van elkaar: Comb Ottens 1, Edwin Schuiling 2, Bertus Dik 3, Japie Louwes 4,Albert Schuiling 5 en Jan Kamminga 6. Onaangewezen  ligt de top 6 verder uit elkaar en wel 4000 punten: Japie Louwes 1, Wessel Regtop 2, Comb Ottens 3, Bert van Guldener 4, Jan Smit 5 en Jan Kamminga 6.

Generaal Lang staan er 5 liefhebbers binnen 700 punten van elkaar Bertus Dik 1, Wessel Regtop 2, Comb Smit Mulder 3, Com Snijder Mulder 4 en Jan Smit 5. Aangewezen is het verschil 6000 punten in de top 5: Japie Louwes 1, Jan Smit 2, Bert van Guldener 3, Wessel Regtop 4 en Comb Ottens 5.

Bij de duifkampioenschappen hebben bij Generaal Kort 3 duiven 11 keer prijs: Edwin Schuiling 1, Wessel Regtop 2 en Comb Ottens 3. Bij Generaal Lang is er 1 duif die 12 keer prijs heeft van Jan Smit en 3 die 10 keer prijs hebben: Japie Louwes 2 en 3 en Wessel Regtop 4.

 

Komend weekend gaat het jonge duiven seizoen van start. Het weer heeft voor het opleren niet echt mee gezeten( zeker niet voor de werkenden onder ons) en we zullen dus zien dat dit ongetwijfeld de start wat bepaald. Het chippen is in 3 ronden ook gebeurd en we kunnen dus van start. Tevens betekent dat ook dat er oude duiven mee kunnen op deze vluchten met een apart kampioenschap.

Maar de topvlucht is toch wel Chateroux, 775 km, en dan is er ook nog de  overnacht vlucht vanaf Orange.

Zet hem op met het klaar maken van de duiven voor al deze verschillende vluchten.

Met vriendelijke groeten,

Bert van Guldener 

Succes en tot donderdag of vrijdag,

Met de sportgroeten vanuit Ubbena. 

Gepubliceerd  27-06-2016

De 3e dag met een dubbelvlucht: Quivrain( 5e Midfond) en Nanteuil Haudouin( 3e Dagfond). En Perigueux voor de overnachters

 

“Lastig vluchten en zware omstandigheden, meer dan 5 uur tegen een grijze lucht en miezelregen aankijken”

 

De gehele week liet het zich al aanzien dat het weer wederom twijfelachtig zou worden met noordwestelijke wind, instabiliteit, veel buien en weinig zon. Het weer tijdens de Quivrain lossing grijs maar wel droog  maar Nateuil werd een hele nare vlucht want er ontwikkelde zich een 2e front waar de duiven tegen aanvlogen om vervolgens een grijs misereregen gebeid in te vliegen. Ook de 3e overnachtvlucht werd wederom een zware waar nog een hoop duiven op pad zijn.

De Midfond had een regelmatig vlucht verloop, de dagfond dus een heel vreemd verloop en de overnacht idem. Op sommige hokken ging het perfect, Comb. Ottens/ Comb. Wendel en Comb.Smit Mulder en bij anderen ging het matig tot slecht.

 

Quivrain

Er waren 296 duiven op pad van 19 liefhebbers met nog  4514 andere duiven van de gehele afdeling Noord. Ze gingen om 8.45 los

De eerste duif viel bij Matty Lippets  om 13.08.59 uur met een snelheid van 1293,104 m/min en dat met noord tot westelijke wind. De rest van de top 10 werd bepaald door de Comb Ottens 2e, 4e,5e en 6e en Edwin Schuiling 7e,9e en 10e en Japie Louwes 3e en 8e. De laatste prijsduif viel bij Edwin Schuiling om 13.29.48 uur met een snelheid van 1218,773m/min en daarmee stond het 12 min open. In de afdeling was Matty 1e en in zijn Rayon dus ook, klasse. In Rayon 2 was de Comb Ottens 2e.

In de Midfond standen na 5 vluchten staat Onaangewezen de Comb Ottens 1e, Japie Louwes 2e en Edwin Schuiling 3e. Aangewezen staat Bert van Guldener 1e,  Albert Schuiling 2 en Wessel 3e.. Bij de Duifkampioenen hebben nog 8 duiven niet gemist: 1e is de Comb Ottens, 2e Edwin Schuiling en 3e staat Bert van Guldener. 

Nanteuil Haudouin

Er waren hier 191 duiven van 17 liefhebbers op pad met  2342 andere duiven van Noord. De omstandigheden zouden ongeveer vergelijkbaar met Quivrain moeten worden maar dat pakte dus geheel anders uit door een regenfront dat ze al rond Utrecht tegenkwamen en dat heel langzaam opschoof in oostelijke richting. De Comb Snijder Mulder werd om 16.00 uur gebeld dat een duif van hen daar doorweekt gestrand was.De meldingslijst van Zuid, Chatoudun, bevestigde de vermoedens al snel: een traag verloop.

De eerste duif viel bij de Comb Smit - Mulder om 17.17.15 uur met een snelheid van 1117.539 m/min. Deze duif was tevens 5e van het gehele concours Het was een topresultaat voor hen want ze draaiden 12 van de 20 duiven in de punten en hadden zondag alles terug hetgeen niet bij velen het geval was. Bertus Dik werd 7 min later 2e en 10e , Japie Louwes 3e en 4e,Comb Smit Mulder vervolgens 5e, 8e en 9e , Ruud Kalwij was 6e en Bert van Guldener 7e  De laatste prijsduif valt bij  Bertus Dik  om 21.01.11 uur en een snelheid van 746,158 m/min. Daarmee staat het maar liefst3 uur en 3 kwartier open.

 

Na 3 vluchten staat Onaangewezen de Comb Snijder & Mulder 1e, Bertus Dik 2e en Wessel Regtop  3e. Aangewezen staat de Comb. Smit – Mulder 1e , Bert van Guldener 2e en Jan Smit 3e. Bij de Duifkampioenen hebben nog 9 duiven niet gemist en staat, Wessel Regtop 1e en 2e en Gerrit Dekker 3e.

Pergieux: wat een barre tocht voor de duiven.

Deze duiven om 15.00 op vrijdagmiddag los. In de sector waren de tijdsverschillen groot: 1e duif  en in onze inkorfcentrum om 13. bij de Comb. Wendel. Deze duif is wel 1e in de afdeling de Combinatie ook nog 8e was, razend knap jongens. Ollie Oldenkamp was keurig 2e en 5e in de Afdeling( 1258 duiven).

 

De Com Wendel deed het goed hier met 5 duiven mee en 4 terug( op de fond 6 mee en alles terug gisteravond..

Gepubliceerd  19-06-2016

De 4e Midfondvlucht/ seizoen 2016: Niergnies in plaats van St Qeuntin

“Een nacht extra en een regelmatig verloop , de Comb Smit Mulder heeft het lek boven”

 

Een week met veel en af en toe heftige buien, waarbij de regenval hier in het niet valt bij zuid Nederland. Het was zaterdag jammer genoeg nevelig in België waardoor we niet los konden alhoewel de Friezen om 13.30 in Quivrain nog los gingen( een traag verlopen concours).

Onze duiven gingen om 7.45 los en Zuid 3 kwartier later. Beide concoursen verliepen vrijwel identiek en de omstandigheden zijn dus in tegenstelling tot de afgelopen weken behoorlijk gelijk geweest. Er waren vanaf 7.45  uur  455 duiven van de Luchtbode onderweg van 24 liefhebbers. Totaal gingen er 6823 duiven los in Niergnies.

De eerste duif viel om 12.39.16uur bij de Comb. Smit Mulder in Assen met een snelheid van 1332,898 m/min en ze draaiden er 4, 1e/4e/7e en 9e, bij de eerste tien( en 14 v/d 26 in de prijzen). In de afdeling waren Albert,  Edwin en de Comb Smit Mulder  ook nog 8e, 9e en 10e. Deze jaarling pakt tevens de eerste plaats van het gehele concours en dus ook het Rayon, knap werk. Op de 2e plek Albert Schuiling, 3e en 10e Edwin  Schuiling, 5e en 6e Japie Louwes en 8e Bertus Dik. Tussen de 1e en de 30e duif zat slechts 32 m/min snelheidsverloop  oftewel een rondje teveel en ligt 10 plekken later in de uitslag. 

De laatste prijsduif valt om 12.57.40 in Assen met een snelheid van 1251,291 m/min bij Hendrik Mensing. Het stond dus 19 min. open met maar een snelheidsverloop van 81 m/min.

Na 4  Midfond vluchten  staat de Comb Ottens  1, J Louwes 2 en Bertus Dik  3. En Aangewezen Bert van Guldener 1, Albert Schuiling 2 en Jan Smit 3. Bij de duifkampioenen hebben nog maar 16 duiven niet gemist: Comb Ottens 1, Bert van Guldener 2 en Bertus Dik 3.

Voor St Vincent , die zaterdag middag met een extra nacht mand om 13 uur gelost werden, goldt dat het een pittige vlucht werd. In  de afdeling draait  Ollie Oldenkamp de eerste om14.20 uur en hij is 3e in Sector 4: mooi werk.  De 2e duif valt 2 uur en 20 min later bij de Comb Wendel. Om 19.39 waren er in assen 6 duiven terug: Ollie 3 v/d 9, Fabian en Johan Wendel 2v/d 3 en Jan de Weerd 1 v/d 2.

 

Aanstaande zaterdag de derde Fond vlucht vanaf Souppes sur Loing  en de 5e Midfond  vlucht vanaf Feluy. Veel succes met het beslissen welke duiven op reis  gaan naar Frankrijk  en welke naar Belgie.

Gepubliceerd  12-06-2016

De 2e dag met een dubbelvlucht: Quivrain( 3e Midfond) en Troyes ( 2e Dagfond).

 

“De Combinaties Ottens en Snijder& Mulder doen goede zaken”

 

De gehele week liet het zich al aanzien dat het weer wederom twijfelachtig zou worden met noordoostelijke wind en weinig zon. Tevens kans op een bui. Op donderdag besloot besloot Brabant vrijdag te lossen met een goed vluchtverloop, wellicht ook voor onze afdeling het overdenken waard. De noordelijke afdelingen besloten vrijdag alles terug te zetten naar Boxtel, Hapert en Heusden Zolder en Friesland naar Tongeren. Losplaatsen op een maximale afstand van rond 50 a 60 km van elkaar en dus zou je redelijk gelijk verlopende vluchten verwachten maar niets was minder waar. Wederom vlogen ze de later geloste duiven harder en Heusden nog weer harder dan de “Midfond”, hetgeen toch vreemd is bij noordoostenwind.

Het weer tijdens de lossing en onderweg moet wel van grote invloed zijn geweest. Bij velen grote gaten tussen de eerste duif en de 2e duif. Dan nu de 2 “Vitesse vluchten die toch heus als Midfond en Fond geteld worden

 

Quivrain wat Boxtel werd voor Noord.

Er waren 341duiven op pad van 23 liefhebbers met nog 5430 andere duiven van de gehele afdeling Noord. Duiven die van vele kanten kwamen en zeer hoog vlogen.

De eerste duif viel bij de Comb. Ottens om 10.37.30 uur met een snelheid van 1132.825 m/min en waar 6 minuten hun 2e viel die de 3e van het vereniging concours was. De 1e duif lag 40 m/min los. De 2e duif viel bij Jan Kamminga, de 4e bij Bertus Dik, de 5e bij Edwin Schuiling, de 6e en 7e bij Bert van Guldener, de 8e bij Albert Regtop, de 9e bij Japie Louwes ende 10e bij Albert Schuling. De laatste prijsduif viel bij Edwin Schuiling om 10.55.17 uur met een snelheid van 991.095 en daarmee stond het 16 min open. In het Rayon was de Comb Ottens 2e

 

In de Midfond standen na 3 vluchten staat Onaangewezen de Comb Ottens 1e, Japie Louwes 2e, en Bert van Guldener 1e. Aangewezen staat Bert van Guldener 1e, Jan Smit 2e en Albert Schuiling 3e. Bij de Duifkampioenen hebben nog 25 duiven niet gemist: 1en 3 staan de Comb Ottens en 3e staat Bert van Guldener.

 

Troyes wat Heusden Zolder werd voor Noord ( en Zuid).

Er waren hier 199 duiven van 18 liefhebbers op pad met 2489 andere duiven van Noord. Omstandigheden zouden hetzelfde moeten zijn zoals eerder gezegd maar dat was klaarblijkelijk toch niet zo; deze duiven vlogen 60 a 70 m/min harder.

De eerste duif viel bij de Comb Snijder & Mulder om 11.20.08 uur met een snelheid van 1207.432 m/min. Deze duif was tevens 1e van het gehele concours en dus ook het Rayon, proficiat mooi werk. Evenals bij Boxtel  lag ook hier de eerste duif  40 m/min los op de 2e duif van Wessel Regtop( die vervolgens 14 min moet wachten op zijn 2e duif). De Comb Snijder Mulder moest 12 min. wachten op hun 2e duif die 4e werd en ze werden ook nog 7e.De Comb Smit Mulder werd 3e en 5e hoefde slechts 1 min op hun 2e duif te wachten. Japie Louwes werd 6e (zijn enige prijsduif) en vervolgens werden Bert van Guldener 8e, Ruud Kalwij 9e en Johan Smit 10e. Op bijna alle hokken kopduiven en dan een gat: verklaar het maar en tevens veel jaarlingen op kop. De laatste prijsduif valt bij Johan Smit om 11.47.30 uur en een snelheid van 1028,200 m/min. Daarmee staat het 28 min. open.

 

Na 2 vluchten staat Onaangewezen de Comb Snijder & Mulder 1e, Wessel Regtop 2e en Bertus Dik 3e. Aangewezen staat Japie Louwes 1e , Niek Reinders 2e en Jan Smit 3e. Bij de Duifkampioenen hebben nog 25 duiven niet gemist en staat Japie Louwes 1e, Wessel Regtop 2e en Bertus Dik 3e.

Limoges: wat een barre tocht voor de duiven.

Na 2 nachten extra man gingen deze duiven om 13.30 op zondag los vorig weekend. en er moest doorgeklokt worden tot dinsdag. Vele duiven waren toen nog niet thuis.

De Com Wendel deed het goed hier met 3 duiven mee, alle 3 terug en alle 3 op paier werkelijk klasse voor zo’n zware vlucht.

Ollie Oldenkamp draaide 4 van de 13 duiven en Jan de Weerd en Jan Selles elk 1 waarbij de 6 t/m de 9e duif op dinsdag thuis kwamen.

Komende weekend de 2e overnacht: St Vincent, en hopelijk betere omstandigheden.

 

Naast St Vincent hebben we komend weekend onze we Midfond waarvan we dan maar hopen dat het een echte vlucht wordt. En let op de jonge duivenvluchten komen er aan. Nog 4 weken en dan is het zover. Succes met het weer in orde maken van de duiven.

 

http://www.marathonduivenjournaal.nl/verhalen/hoe-beleefde-fabian-wendel-uit-assen-limoges-2016/

 

Met de sportgroeten van de Voorzitter.

 

 

Gepubliceerd  05-06-2016

De 7e en  laatste Vitessevlucht van dit seizoen vanaf Wychen.

De Afdeling heeft een geode keuze gemaakt om van Heusden Zolder naar Wychen uit te wijken. Vliegen vanuit België was het niet geworden. Uiteindelijk waren met GOU de enige afdeling die aan vliegen toe kwam vandaag zo slecht was het in België en Frankrijk. Uiteindelijk ging zelfs onze zuidelijke partners van Boxtel naar Wychen om een kwartier na ons los te gaan.

 

Er gingen 475 duiven samen met  6900 duiven van  Noord op pad om 11.15u met een noordoostenwind 2 die in Drenthe en Groningen op kracht 3 stond. Al met al werd het een hele mooie vlucht die vlot verliep, het stond amper 9 minuten open.

De eerste duif viel bij Marty Lippets om 13.05.36 u met een snelheid van 1249.111 m/min. Wat al vaker voorgekomen is dit seizoen dat er 8 liefhebbers bij de eerste 10 vliegen en bij de eerste 20 slechts 3 spelers 3of 4 duiven hebben. De 2e plek was voor Japie Louwes, de 3e voor Herman Mijlof, de 4e voor Jan Smit, de 5e voor ondergetekende, de 6e voor Ruud Kalwij en de 7e voor Albert Schuiling en 8 t/m 10 Edwin Schuiling. De laatste prijsduif viel om 13.21.23 bij Bertus Dik met een snelheid van 1147.045 m/min. In het Rayon en Afdeling doen we het goed vandaag: in de afdeling 6e,8e,9e en 10e en in het Rayon 3e,t/m 10e.

 

In de eindklassementen van de Vitesse is Wessel Regtop 1e onaangewezen geworden en de Comb Ottens 2e op 17 punten en Edwin Schuiling 3e op 48 punten. In het aangewezen kampioenschap is Japie Louwes 1e geworden en op 2825 punten Matty Lippets 2e en daaarchter op 385 punten de Comb Ottens. Allen gefeliciteerd. De eindstanden voor het Rayon en Afdelinge weten we volgende week. Bij het duifkampioenschap was de doffer van Bertus Dik 1e, de 4706708/2011, en de enige duif die niet gemist heeft. Op de 2e plek de Comb Ottens en de 3e plek Edwin Schuiling.

 

Volgende week de 2e Fondvlucht en de 3e Midfondvlucht. De wind lijkt in het noorden te blijven en de temperaturen rond de 20 graden. Maak ze er weer klaar voor. Hopelijk komt zondag Limoges los en kunne de overnachters hun eerste concours hebben.

Gr. Bert van Guldener

 

 

Gepubliceerd  30-05-2016

“Het eerste wekend met een dubbelvlucht”

De 6e Vitesse vlucht en de 1e Fond vlucht.

 

De weersvoorspellingen beloofden op zijn minst lastige omstandigheden. Vrijdag had het in het zuiden nog stevig geonweerd en geregend  en voor zaterdag de wind aan de oostkant en ook opkomende buien vanuit het zuiden. De Afdeling had het maar druk met de losplaatsen: Hapert werd Tilburg, Meax werd Nanteui l Haudouin en bij Sens waren problemen met de omgeving maar er kon uiteindelijk niet gelost worden en dus zaterdags nog terug gereden naar Nanteuil Haudouin . Het levert veel gemopper op en zeker als een twitter van de voorzitter ook nog onduidelijkheid zaait. Laten we ons erbij neerleggen dat het gebeurd en dat bijna niemand van ons deze verantwoording zou willen dragen, betere uitleg is wat anders. De vluchten zelf dan maar.

Tilburg: de 6e Vitesse.

Om 11 uur gingen, nadat de mist weg was en de zichten verbeterd waren, onze 362 duiven van 24 liefhebbers, samen met 5846 andere duiven op pad met een Noordoostenwind kracht 2 en in het noorden 3. Vraag was toch wel hoe stoer krijgt de korte afstand het als voorbode van de fondvlucht die om 10.10 uur los was gegaan.

Het viel uiteindelijk mee want het koersverloop was “vlot” voor een vlucht met relatief lage snelheden.

De eerste duif viel bij de Comb. Ottens om 13.33.15 u met een snelheid van 1271,362 m/min en was tevens de snelste van het gehele concours en dus ook het Rayon: top jongens. Ze hebben ze goed op orde daar in Rolde, de duif lag 24 m los van nummer 2 Matty Lippets die tevens 2e in de afdeling was, knap. Ook de 3e duif van Nico Nijhof stond op de 9e plek in de afdeling . Mooie prestaties in groot verband. De laatste prijsduif viel om 13.46.35 met een snelheid van 1154,769m/min bij Bertus Dik. Het stond dus goed 12 minuten open en er waren 9 liefhebbers plat.

 

De top tien werd gecomplementeerd door Japie Louwes op de 4e, Comb Ottens op de 5e , Edwin Schuiling op de 6e en de 9e , Albert Schuiling  op de 7e , Jan Smit op de 8e en tot slot Herman Mijlof op de 10e plek. In het Vitesse kampioenschap is het spannend tussen Nummer 1, Wessel Regtop, en nummer 2 de Comb Ottens zit 7 punten verschil gevolgd door Edwin Schuiling op 70 punten. Aangewezen staat Japie Louwes 328 punten voor op de Comb Ottens en Wessel volgt daarop met bijna 100 punten verschil. Het duifkampioenschap heb ik even niet bij de hand en dat volgt volgende week bij de ontknoping van de Vitesse: wie worden de kampioenen, waarbij ook in het Rayon en in de afdeling goed meegespeeld wordt.

De eerste Fondvlucht: een kraker vanaf Nanteuil Haudouin, gemiddeld 505 km.

Vanwege grondmist kon er niet vroeg gelost worden wat we bij de fond graag willen. Het werd uiteindelijk om 10 over 10 nadat de Friezen er om 5 over 9 gelost waren. Het weer was verre van stabiel en onweer was over de gehele vlieglijn aan de orde binnen in ieder geval Nederland. Echte buien hebben we hier niet gehad. Het werd dus een stoere vlucht die uiteindelijk 1,5 uur openstond( indien we 1 op 4 gevlogen hadden 1 uur en 10 min.) waarbij menig duif nog onderweg was op het moment van klokafslaan.  253 duiven van 19 liefhebbers gingen met 3309 andere duiven op pad.

De eerste duif viel bij Bertus Dik om 17.36.30 met een snelheid van bijna 1130 m/min en dat was een vroege  want deze lag 13 minuten los op de 2e duif van Wessel Regtop. Bertus was tevens 3e in de afdeling en 1e in het Rayon, mooi werk. In de top tien was de 3e en 7e plek voor Jan Smit, de 4e en 9e voor Bertus Dik, de 5e voor ondergetekende, de 6e voor  Snijder & Mulder, de 8e  voor Japie Louwes en de 9e voor Wessel Regtop.

De laatste prijsduif viel bij Snijder & Mulder om 19.19.53 met een snelheid van 931,716 m/min. Uiteindelijk had slechts 1 liefhebber de pech dat hij geen duiven voor die tijd thuis heeft gekregen.

Hopelijk krijgt een ieder zijn duiven die nog niet thuis waren alsnog terug. Mijn laatste was er vanochtend vroeg. Zorg dat ze goed herstellen want er wachten nog een aantal vluchten. Komen de week de laatste Vitesse vlucht en de eerste overnachtvlucht, Limoges.

Alles succes met het verzorgen van de duiven na een pittige eerste fondvlucht.

 

Bert van Guldener

De 2e Midfondvlucht/ seizoen 2016: Niergnies in de kop van Frankrijk

“Wind mee en toch ook weer niet makkelijk ”

 

Met een redelijk rustige week achter de rug werd voor de zaterdag een echte wind mee vlucht voorspelt maar richting de eind van de week kwam daar toch bewolking en zelfs kans op wat kleinere buitjes. Dat laatste viel mee maar het werd van schuine kopwind nu de wind van achteren met duiven uit vele richtingen.

De eerste duiven haalden een snelheid van rond de 108 km/uur, oftewel na 3uur en 39 minuten waren de eerste duiven terug. Er waren vanaf 8.00  uur  658 duiven van de Luchtbode onderweg van 29 liefhebbers. Totaal gingen er 9410 duiven (toch 600 duiven minder dan vorige week)  van afdeling Noord  los om in Niergnies  dat in de kop van Frankrijk ligt aan de westelijke kant op gemiddeld 395 km ligt. Met de Zuid Zuid Westenwind en deels Zuidenwind zou je verwachten dat ze wat meer van de westelijke kant kwamen maar de eerste duiven kwamen bij mij althans wat meer van Assen

d vlucht vanaf Meaux en de 6e Vitesse vlucht vanaf Hapert. Veel succes met het beslissen welke duiven op reis  gaan naar Frankrijk  en welke naar Belgie.

 

De eerste  duif viel bij de Comb Ottens  om 11.39.33 met een snelheid van 1795m/min terwijl de laatste prijsduif om 11.55.27 bij Lammert Kooistra  in Assen viel met een snelheid van bijna 1663 m/min. Al met al stond het bijna 18 minuten open, niet snel en niet lang. In de top 10: 7 verschillende liefhebbers: Japie Louwes werd 2e  en 9e , Wessel Regtop 3e , Johan Smit 4e ,Jan Smit 5e , ondergetekende 6e en Edwin Schuiling 10e. De Comb Ottens waren ook nog 7e  en 8e. Er  vlogen 2 liefhebbers helemaal naast en er gingen 6v half plat. De hoge prijspercentages van de kopvliegers eist dus zijn tol in deze, daarbij draaide bijvoorbeeld Wessel er 9 van 22 bij de eerste 40 duiven.

In de afdeling en het Rayon was het even een tandje minder waarbij het opvalt dat de prijsduiven met name in de stad Groningen vallen terwijl je met wind achter de kop van Groningen zou verwachten.

Na 2  Midfond vluchten  staat Japie Louwes 1, Wessel Regtop 2 en de Comb Ottens 3. En Aangewezen Jan Smit 1, Ondergetekende 2 en Herman Mijlof 3. Generaal Onaangewezen  staat Wessel  Regtop 1, de Combinatie Ottens 2 en Bertus 3  en voor het Aangewezen de Comb Ottens 1, Japie Louwes 2 en Wessel  Regtop 3. Bij het generaal duifkampioenschap zijn er nu  nog maar 4  duiven die niet gemist hebben: Japie Louwes , Bertus Dik, Wessel Regtop en de Combinatie Ottens.

Het gesprek van de inkorfavond en toen de uitslag bekend was: het trainen bij huis???? Dat is nou Duivensport sprak Arjan Ottens.

Aanstaande zaterdag de eerste Fond vlucht vanaf Meaux en de 6e Vitesse vlucht vanaf Hapert. Veel succes met het beslissen welke duiven op reis  gaan naar Frankrijk  en welke naar Belgie.

Met vriendelijke groeten,

 

Bert van Guldener 

Gepubliceerd  15-05-2016

De 1e Midfondvlucht/ seizoen 2016: Asse Zelik, net boven Brussel

“Van de zomer naar de herfst ”

 

Wat een overgangen hebben we toch elk weekend. Na een warme week met temperaturen in de hokken van 25 a 30 graden en oostenwind kelderde de temperatuur van vrijdag op zaterdag naar rond de 10 graden. Tegelijkertijd lag er een heel patroon van kleinere buiden over heel Nederland vandaag. Onze duiven ging erg vroeg los op een “ vraagtekens oproepend tijdstip”: 7.20u. terwijl Zuid 30 km zuidelijker in Quivrain  2 uur later los gingen. We zien het hopelijk in een lossingsverslag wat er mogelijk aan de hand geweest is.

De eerste duiven haalden een snelheid van rond de  76 km/uur, oftewel na 3uur en 45 minuten waren de eerste duiven terug. Er waren vanaf 7.20  uur  668 duiven van de Luchtbode onderweg van 27 liefhebbers. Totaal gingen er 10054 (toch 1400 duiven minder dan vorige week)  van afdeling Noord  los om in Asse Zelik dat naar de westkant van België ligt. Met de noorwestenwind kracht 3 en aantrekken naar 4 zou je verwachten dat de duiven meer van de oostkant zouden komen maar de buien maakten dat ze van het westen/zuidwesten kwamen. Oftewel de duiven gingen aan de westzijde van de buien langs of er doorheen.

De eerste  duif viel bij Wessel Regtop  om 11.03.03 met een snelheid van 1268m/min terwijl de laatste prijsduif om 11.24.08 bij Albert Schuiling in Rolde viel met een snelheid van bijna 1168 m/min. Al met al stond het bijna 19 minuten open, niet snel en niet lang. In de top 10: naast Wessel nog 4  liefhebbers, te weten,  Japie Louwes 2e en 10e , Bertus Dik 3e, Jan Smit 4e  en Comb. Ottens 5e, 7e, 8e en 9e Er vlogen 4 liefhebbers helemaal naast en er gingen 4 half plat. De hoge prijspercentages van de kopvliegers eist dus zijn tol in deze.

In de afdeling was Wessel knap 10e en de anderen van de top 5 30e/33e /35e en 52e, mooi werk voor noordwestenwind. In het Rayon domineerden we het concours met een 1e, 4e, 5e, 6e, 8e, 9e en 10e plek. Mooi werk dus maar goed kijkende naar de uitslagen dan zie je dat de buien veel invloed gehad hebben.

Aangezien het de eerste vlucht Midfond vlucht betreft zijn er nog geen totaal uitslagen opgemaakt, maar even snel geteld in de uitslag staat Wessel 1, Japie en Jan 2 en 3. Bij het generaal duifkampioenschap zijn er nu  nog maar 6  duiven die niet gemist hebben.

De omstandigheden blijven wat instabiel en de wind aan de westelijke kant met kans op buien. De temperatuur te laag voor de tijd van het jaar. Dus na 2”zomerweken” is het weer de lange broek en de jas. Volgende week de 2e Midfond en daarna gaat de Fond erbij komen. Het splitsen van de duiven voor de Programmaspelers  en het kikken voor de specialisten.

Nu maar hopen dat de kou van vandaag zijn sporen niet te veel nalaat bij onze duiven.

Met vriendelijke groeten,

Bert van Guldener

 

 

Gepubliceerd  09-05-2016

De 5e Vitesse vlucht/ seizoen 2016: Heusden - Zolder

“Zomer in mei???”

 

Totaal andere  omstandigheden: in een week tijd oplopende temperaturen van rond de 25 graden en de nachttemperatuur van rond 0 naar 13 graden oftewel oostenwind. Bij oosten/ zuidoostenwind is het meestal stoer voor de duiven ongeacht de afstand, in dit geval afgerond 240 km. Twijfels over lossen waren er niet, enkel de vraag hoe vroeg. Vanwege inversie werd het 8.15u  een kwartier nadat Friesland los was gegaan.

De eerste duiven haalden een snelheid van rond de  85 km/uur, oftewel na 2 uur en 40 minuten waren de eerste duiven terug. Er waren vanaf 8.15 uur  767 duiven van de Luchtbode onderweg van 31 liefhebbers. Totaal gingen er 11454 van afdeling Noord  los om 8.15 in Heusden Zolder dat redelijk naar de oostkant van België ligt. De zuidoostenwind kracht 2 en aantrekken naar 3 zou een rol gaan spelen maar welke

De eerste  duif viel bij Jan Smit om 10.55.31 met een snelheid van 1455m/min terwijl de laatste prijsduif om 10.21.45 ook bij Jan viel met een snelheid van bijna 1251 m/min. Al met al stond het in tegeenstelling tot de vorige keren bijna 26 minuten open. Jan was ook heel knap 4e van de afdeling en 1e in het Rayon, mooi werk. Hij had 14 van de 21 in de prijzenen dat was zeer kanp voor deze pittige omstandigheden.

In de top 10: 9 liefhebbers, te weten Wessel Regtop 2e,  Jappie Louwes 3e, Comb. Ottens 4e, Mattie Lippets  5e en 6e , ondergetekende 7e , Edwin Schuiling 8e , Jan Kamminga 9e en Bertus Dik 10e . Wessel was ook nog 10e in de afdeling. Er vlogen 3 liefhebbers helemaal naast en er gingen 6 half plat. Het weer had dus zoals al veronderstelt een grote invloed. Bij velen was het wachten op de 2e duif: variërende van 6 tot 10 minuten. Ook nog niet alle duiven waren s’ avonds thuis.

Voor de kampioenschappen is onaangewezen  allen op de 3e plek nu de Comb. Ottens  omhoog geschoven ten koste van Edwin Schuiling. Aangewezen is er niets verandert.  Bij het duifkampioenschap zijn er nu  nog maar 9  duiven die niet gemist hebben: Bertus Dik staat 1 en 2 en de  Comb. Ottens 3.

De omstandigheden blijven nog even warm totdat in de loop van de week de wind meer naar de noordkant gaat en het kwik zakt naar rond de 18 graden. Een stevige eerste Midfond vanaf Feluy, we zullen het zien

Succes en zorg dat de vorm erop komt of blijft..

Met vriendelijke groeten,

Bert van Guldener

 

 

 

Gepubliceerd  02-05-2016

De 4e Vitesse vlucht/ seizoen 2016: Tilburg in plaats van Sittard

“Betere  omstandigheden en weer snel klaar”

 

Wederom  andere omstandigheden: minder koud en zuidwesten-, westen- en noordwestenwind. Maar bovenal was iedereen er niet erg gerust op gelet op de voorspellingen: weliswaar geen neerslag maar wel grijs. Dat laatste bleek erg mee te vallen en het werd prachtig vliegweer en de duiven kwamen erg goed af.

 

Vanwege de slechte voorspellingen voor de oostzijde besloot de Afdeling terecht om naar het westen uit te wijken evenals de Friezen. Er werd gisteren nogal wat over gemokt omdat de voorspellingen voor zondag zo goed waren maar het bleek nogmaals een goede beslissing te zijn evenals het op tijd lossen.

De duiven haalden een snelheid van tegen de  90 km/uur, oftewel gemiddeld in 2 uur en een kwartier waren de snelste duiven weer thuis en daarna ging het op de meeste hokken vlot.

Er waren vanaf 9.00 uur  705 duiven van de Luchtbode onderweg van 27 liefhebbers. Ze vlogen met  meer dan 11000 van de gehele afdeling vanaf Tilburg dus.

Wessel Regtop was evenals vorige week de eerste  om 11.10.16 met een snelheid van 1477 m/min terwijl de laatste prijsduif om 11.23.26 ook bij Wessel viel met een snelheid van bijna 1342 m/min. Al met al was het in 13 minuten gedaan en was het eerste kwart van de duiven thuis. Wessel was 12e van de afdeling en 1e in het Rayon, mooi werk.

In de top 10: 6 liefhebbers, te weten Comb. Ottens,  Edwin Schuiling, Jappie Louwes,  Jan Kamminga en ondergetekende. Wessel draaide 4 duiven bij de eerste 10. Het aantal liefhebbers met hoge aantallen duiven in de punten neemt toe waardoor er liefhebbers naast vliegen, dit keer 5 van de 27 liefhebbers

Voor de kampioenschappen staat onaangewezen  nu Wessel Regtop op 1, Bertus Dik  2 en Edwin Schuiling 3. Aangewezen staat, Japie Louwes 1, Comb. Ottens op 2 en Wessel Regtop op 3. Bij het duifkampioenschap zijn er nog maar 13 duiven die niet gemist hebben: Bertus Dik staat 1 en 3 en de  Comb. Ottens 3.

De omstandigheden waren, vooral de temperatuur, beter en worden de komende dag nog beter. Velen hebben het over de vorm die dan komt/ beter wordt. Hoe snel zal het dan volgende week gaan. We gaan dan de België in.

Succes en zorg dat de vorm erop komt.

Met vriendelijke groeten,

Bert van Guldener

 

 

Gepubliceerd  25-04-2016

De 3e Vitesse vlucht/ seizoen 2016: Zutphen

“Koude omstandigheden en snel klaar”

 

Weer andere omstandigheden: koud en noordwesten tot noordenwind met ook nog eens buien onderweg. De afdeling had besloten de vluchten terug te zetten met het oog op de verwachte omstandigheden. Friesland loste gewoon op Weert. Blijft een lastige afweging. Gelet op de wind en de lage temperaturen wel verstandig.

Zoals het onderschrift al aangeeft: met de dikke jas aan bij het hok, in het zonnetje nog wel lekker maar eruit en in de wind dus niet. De duiven haalden toch nog een snelheid van rond de 75 km/uur.

Er waren vanaf 9.00 uur  685 duiven van de Luchtbode onderweg met in totaal meer dan 11000 van de gehele afdeling vanaf Zutphen. En ander weer andere duiven zegt men wel. Het werd in ieder geval een andere winnaar: Wessel Regtop om 10.16.47 met een snelheid van 1262 m/min terwijl de laatste prijsduif om 10.27.55 bij Bertus Dik viel met een snelheid van bijna 1102 m/min. Al met al was het in 11 minuten gedaan en was het eerste kwart van de duiven thuis.

In de top 10 nieuw: de comb. Smit Mulder en ondergetekende. Verder was Bertus Dik er met 5 duiven goed vertegenwoordigd. Hij haalde evenals vorige week weer een percentage van meer dan 50 % maar werd daarin verslagen door de comb. Ottens met maar liefst 18 van hun 21 gespeelde duiven in de punten, oftewel meer dan 1 duif 1,5 duif gemiddeld per minuut.

Het mocht dan snel gedaan zijn maar de tegenwind en waarschijnlijk de buien maakten  dat er 6 liefhebbers geen plat gingen. Bij tegenwind is het goed op orde hebben van de duiven van groot belang blijkt maar weer eens.

Voor de kampioenschappen staat onaangewezen  Bertus Dik op 1, Wessel Regtop 2 en Edwin Schuiling 3. Aangewezen staat Edwin Schuiling 1, Japie Louwes 2 en Tienkamp 3. Bij het duifkampioenschap zijn er nog maar 21 duiven die niet gemist hebben: Bertus Dik staat 1 en 2 de comb Ottens 3.

Er waren minder  laatkomers dan vorige week maar die hebben wel koude omstandigheden voor de boeg. Hopelijk toch snel thuis. Het weer blijft de hele week s ‘nachts koud  en ook overdag amper rond de 10 graden. Voor de koude hokken nog even wachten op de vorm.

Succes tussen de buien door met het laten trainen deze week en op naar Sittard.

Met vriendelijke groeten,

Bert van Guldener

 

 

De 2e van het nieuwe seizoen 2016: Duiven

“Harde wind en toch een vlot verloop”

 

Dat was wat anders dan vorige week. Kijkend naar de voorspellingen zou het wel in de loop van de ochtend lossen worden maar niets bleek minder waar: om 8.25 u gingen onze 674 duiven los met een ZW wind kracht 4-5. Het was hier toen nog grijs en bewolkt hetgeen veranderde op het moment van aankomst.

Voor de onervaren duiven een lastige vlucht omdat de losplaats behoorlijk oostelijk ligt en de wind zuidwest oftewel veel duiven van uit het noorden dan wel oosten. De eerste duif was toch een jaarling van de comb. Snijder Mulder om 10.27.08 met een snelheid van 1843 m/min. De stijgende lijn zit erin voor wat betreft de uitslag aldaar. De laatste prijsduif viel bij Hendrik Mensing in Assen om 10.36.38 met een snelheid van 1613 m/min. Al met al een normaal verloop: in 13 minuten zijn de prijzen verdeeld en slechts 3 deelnemers buiten de prijzen.

Bij de eerste 10 zaten maar liefst 7 liefhebbers waarvan Bertis Dik er 3 in 8 seconden draaide( 29 van 47 in de punten) en de comb. Ottens 2 in 2 seconden. 1 liefhebber draaide 100% en dat was Fabian Wendel want hij had er 1 mee en die was op tijd.

Dat de ene week de andere niet is weet Edwin Schuiling na vandaag. Vorige week nog glorieus afdelingskampioen en nu “slechts “ 37 e in de vereniging, het kan verkeren zei Brederode al. Vandaag zat een afdelingskampioen er niet in( snelheid lag 140m/min hoger) maar Tonny werd wel Rayon kampioen en dat is met deze wind ten opzichte van de noordelijke verenigingen knap.

Volgende week gaan de duiven naar Boxtel. Er zijn dan weer 2 liefhebbers die aanhaken en dus neemt het aantal duiven toe. Voor de laatkomers van vandaag een goed herstel gewenst en vertroetel uw duiven met een koude nacht ( en de komende week nachten). Nog een goed wekend.

Met vriendelijke groeten,

Bert van Guldener

 

 

Gepubliceerd  11-04-2016

Download
Melden afdeling 10
Melden afdeling 10 2016.pdf
Adobe Acrobat document 403.8 KB

Gepubliceerd  10-04-2016

De 1e van het nieuwe seizoen 2016: Duiven

“Een topresultaat voor Edwin Schuiling”

 

Een geheel nieuw seizoen met nieuwe kansen , ambities en hopelijk vele mooie vluchten vanuit ons vonkelnieuwe clubgebouw. het weer zag er goed uit en dat bleek ook uit te komen met nog wat ochtendnevel aangezien de nacht koud was.

In ons mooie lokaal werden door 26 liefhebbers vrijdag 682 duiven ingekorfd hetgeen redelijk vlot en zonder al te veel problemen verliep( al had het inlezen en goed doorgestuurd krijgen naar de Compuclub nog wel even wat voeten in de aarde).  De wagen was er om 20 over 10 en het gebruikelijke clubje heeft de manden ingeladen. En nu maar afwachten hoe de eerste vlucht verloopt. Voor mijzelf niet spannend want ik had ze er domweg nog niet klaar voor maar toch wel kijken naar het weer en de volgende dag naar de lossingsberichten.

Uiteindelijk gingen onze duiven los om 10.45 in Duiven en Zuid in Boxtel met lichte zuid oosten wind. De snelheden konden dus redelijk hoog worden hetgeen vanaf Zutphen voor Friesland al wel bleek: rond de 1780 m/ min. Daar kwamen onze duiven niet aan toe alhoewel het nog 1678 m/min werd hetgeen toch rond de 100 km/uur is.

Het werd een snel concours want in zo’n 10 minuten waren de 171 prijsduiven thuis. De eerste viel samen met een hokgenoot binnen een seconde bij Edwin Schuiling te Ekehaar( hij draaide er 5 in 2 minuten bij de eerste 10). De laatste prijsduif viel in Vries bij de combinatie Snijder & Mulder met een snelheid van 1427 m/min, het was zijn 2e terwijl zijn eerste 4e in de uitslag was. Dat Edwin vroeg zat kon al wel afgeleid worden uit het feit dat hij 20 m /min los lag van de 3e duif in de vereniging van Lippets maar dat hij ook 1e en 2e van geheel Noord zou worden was een prachtige bekroning van een goed resultaat bij hem op het hok, werkelijk top. 1 en 2 van iets meer dan 10.000 duiven en dan was Lippets ook nog 9e in Noord.

Een pracht begin van een nieuw seizoen op een nieuw lokatie dat smaakt naar meer. De concurrentie is gewaarschuwd en kan er tegenaan. Aanstaand weekend naar Deurne en dan zelf ook aan de bak. Ik heb er zin in en hopelijk de duiven ook.

Met vriendelijke groeten,

 

Bert van Guldener 

Gepubliceerd  04-04-2016

Informatieboekje 2016

Vliegprogramma

 

 

Fijne Paasdagen

Geplubliceerd  21-03-2016

Heren,

Chippen en hoklijst en entlijst.

A.s woensdag 23-03-2016 om 19.00 uur kan er gechipt / of hok / entlijst

worden ingeleverd.

 

Ook woensdag 30-03-2016 is er gelegenheid vanaf 19.00 uur

en zaterdag 02-04-2016 vanaf 10 uur.

Voor een ieder zegt het voort.

Indien de voor of op deze data's de formulieren en of lijsten niet in orde zijn.

Kan er niet worden gekorft.

 

Vr. Gr. Niek 

Geplubliceerd  21-03-2016

Een mooi start op de nieuwe locatie.

 

Na een dag noeste zaagarbeid op het erf en een wandeling in de Drentse Aa toch even achter de computer om een korte terugblik te schrijven over wat een mooie start van een nieuwe verenigingslocatie was aan de Wethouder Bergerweg te Assen op 19 maart.

Zo’n 80 personen, vanuit de vereniging maar ook van buurtverenigingen en de afdeling,  waren gekomen om dit heugelijk moment te vieren en het nieuwe onderkomen van de Luchtbode te bewonderen. En er is iets te bewonderen want het is erg mooi geworden met mooie eenvoudige : “duidingen” om het raam de deuren, het plafond en met als topper de achterwand, uitgevoerd door het bedrijf Kameleon Reclame van Nico Nijhof.  Een mooie klus van 3 aannemers, Geerts/ Kamps en Sikkens, waarbij de hoofdaanneming bij bouwbedrijf Geerts lag. Niek Reinders  en zijn mannen kunnen trots zijn op het resultaat. Nadat de formaliteiten tussen de voorzitter en de wethouder klaar waren, de duiven van Bertus Dik hopelijk weer terug op het hok werd naast Niek, voor zijn inzet van uit Geerts vooral nog even stilgestaan bij 2 kanjers die wel heel erg veel zelfwerkzaamheid aan de dag gelegd hebben: Tiennes Ottens en Jan Smit. Wat hebben deze beide veel rondom de bouw en vorig jaar ook al bij het verhuizen vanaf het Veemarktterrein. Werkelijk top.

Vervolgens werd het een gezellig samenzijn met de gasten en een perfecte verzorging vanachter de nieuwe bar. Er werd nog informatie getoond over onze verenigingsgeschiedenis, 2 ronden verloting en de veiling van 9 bonnen en 2 jonge duiven.  Het gewicht van de 2 geschonken jonge duiven van Tonny Snijder werd een mooie prijs voor de Voorzitter. Tussen door een heerlijk hapje en een drankje: werkelijk top verzorgd door Heim Meijerink, Tonny Snijder, Tiennes  en Niek. Jan Knaapen kon alvast inwerken als nieuwe barman.

Wat een leuke, top duivenmiddag met dank aan de vele aanwezigen en de goede organisatie.

Groeten en tot een nieuw weerzien in het over 3 weken van start gaande nieuwe seizoen 2016.

Bert van Guldener,

 

Trotse voorzitter van De Luchtbode

Geplubliceerd  20-03-2016

Wethouder Albert Smit van Assen laat duiven los bij de opening van het nieuwe postduivencentrum.
Wethouder Albert Smit van Assen laat duiven los bij de opening van het nieuwe postduivencentrum.

Weer toekomst voor de duivensport in Assen

 

Assen is vanouds een belangrijk centrum voor de postduivensport in Noord-Nederland.  Ooit waren er in de Drentse hoofdstad vijf verenigingen. Onlangs zijn de laatste twee gefuseerd en gingen de plaatselijke duivenhouders door onder de naam van de oudste club: de Luchtbode. Vorig jaar ging de Veemarkt op de schop en moest het clubgebouw dat daar stond worden afgebroken. De gemeente zorgde wel voor een ander gebouw, een kleine opslagloods aan de Wethouder Bergerweg. Dat gebouw is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd. Behalve als clubgebouw voor de Luchtbode dient het ook als nationaal inkorfcentrum voor de hele regio.

 

Jongstleden zaterdag 19 maart vond de feestelijke opening plaats. Wethouder Albert Smit verrichtte de openingshandeling door een mand duiven los te laten. Hij roemde de samenwerking met deze sportclub, een van de oudste in Assen, en sprak zijn bewondering uit voor het fraaie nieuwe onderkomen. Voorzitter Bert van Guldener bracht de gemeente dank, alsmede de aannemer, de installateurs en een aantal sponsors. De 80 aanwezigen werden vervolgens feestelijk onthaald. De duivensport heeft nog toekomst in Assen!

Geplubliceerd  17-03-2016

As. zaterdag 19 maart om 14.00 uur hebben wij een feestelijk opening van onze nieuwe clubgebouw.

De openingshandeling zal worden verricht door wethouder Albert Smit van de Gemeente Assen. 

 

Geplubliceerd  03-03-2016

Update verbouwing P.V. De Luchtbode Assen

Gepubliceerd  22-02-2016

Update verbouwing clubgebouw P.V. De Luchtbode Assen

Geplubliceerd: 22 februari 2016

Uitnodiging najaarsvergadering

  

Beste leden van de Luchtbode,  

Wij nodigen jullie uit voor de voorjaarsvergadering van P.V. De luchtbode te Assen. Zaterdag 12 maart 2016 om 13 uur aan de Witterhoofdweg 1 9405 HX Assen (locatie waar ook de feestavonden zijn gegeven) Tevens is er na de vergadering mogelijkheid voor het betalen van de ringen 2016 en eventueel het laatste vluchtgeld of openstaande posten te voldoen.   

Het bestuur P.V. De luchtbode.  

Kijk voor Agenda en Notulen onder: bestuur-Leden (afgeschermd alleen  voor leden)

 

Vr. Gr. Niek Reinders

Gepubliceerd: 25 januari 2016

Beste club leden,

 

Samen met de club Annen, hebben wij indien er genoeg animo is,

het plan opgepakt om een zondag naar Lier en Natural te gaan.

De datums zijn  14-21-28 febr.

Graag eind deze week jullie reactie om te kijken hoeveel mensen er zijn

die mee willen de de kosten op de rij te zetten wat we kwijt zijn.

Eventueel een bus. Vanuit Annen gaan er op dit moment 8 personen mee.

 

Graag jullie reactie.

Groet, Niek 

Grote verbouwing clubgebouw

Gepubliceerd: 25 januari 2016

Vorig jaar zijn we verhuisd naar ons nieuwe onderkomen. Door de verhuizing en wedvluchten zijn we er niet aan toegekomen met aanpassingen. Maar aannemersbedrijf G. Geert en Zn. en enkele leden van onze vereniging zijn dagelijks druk bezig om alles op tijd klaar te krijgen voor het vliegseizoen begint.


Gepubliceerd: 6 januari 2016

In Memoriam

Piet Schipper

Gepubliceerd:  5 januari 2016

De beste sportwensen voor 2016.

 

Beste leden van de Luchtbode,

 

Het nieuwe jaar is al weer reeds 4 dagen onderweg, het lijkt het leven wel. De dagen vlieg voorbijen voor je het weet is dat nieuwe vliegseiszoen al weer daar. Zeker nu het even wintert wordt dat, voor mijzelf sprekend, nog versterkt want je trekt nog iets meer naar binnen bij de houtkachel met een goed boek.

Toch onderweg naar Almere voor een familiebezoek de voorjaarsplanning op de Jaarkalender gezet en de hoofdkeuzes gemaakt: daarmee in ieder geval 1 voornemen ingevuld en nu nog uitvoeren. Hopelijk hebben jullie er weer zin in. We zijn als Bestuur volop bezig de zaken rond de feestavond, de extra Ledenvergadering van de afdeling etc. te regelen opdat we goed voorbereid aan de slag kunnen eind maart begin april.

We krijgen een mooi nieuw clubgebouw waar dankzij de inzet van een aantal leden de aannemer, deze dan wel volgende week, met het storten van de betonvloeren kan beginnen. Planning is dat voor het vliegseizoen de verbouwing klaar is en het clubgebouw  ingericht.

Daarmee wordt het naar wij van uit gaan een ander jaar dan 2015. Dat stond toch wel erg  in het teken van afscheid nemen van het Veemarktterrein en overleven in ons nog niet aangepaste nieuwe onderkomen.  2016 wordt een jaar van een nieuwe start in een nieuw gebouw en dat is een leuke uitdaging om met elkaar wat van te maken. Het Bestuur hoopt dat met jullie in een positieve sfeer vorm te geven.

 

We wensen jullie een goed kweek en vliegseizoen en vooral veel gezondheid toe voor dir pas begonnen en nog jonge jaar 2016.

 

Namens het Bestuur, Bert van Guldener