P.V. de Luchtbode Assen

Hartelijk WelkomVroeger waren er vier bloeiende postduivenverenigingen in Assen, nu is er nog één. De Snelvliegers en de Luchtbode zijn samengegaan en vanaf 2014 gingen zo’n zestig duivenliefhebbers door onder de naam p.v. De Luchtbode.

Ons verenigingsgebouw stond aan de Veemarkt en is intussen afgebroken. Met hulp van het gemeentebestuur hebben we een ander gebouw verworven, dat fraai verbouwd werd en nieuw ingericht. Ons gebouw heeft ook een regionale functie, het doet dienst als nationaal inkorfcentrum. Het bevindt zich aan de Wethouder Bergerweg 22 B, 9406 XP Assen

Op deze website vind je de nodige informatie over onze vereniging, nieuws, uitslagen, kampioenschappen. Onder de rubriek Bestuur-Leden vind je gegevens over het lidmaatschap.

 

De rubriek Postduivensport Wetenswaardigheden bevat een groot aantal artikelen over de postduif en de sport: bijvoorbeeld over het verleden van de sport en in het bijzonder het verleden van de duivensport in Assen. Verder over oorlogsduiven, over het wonderlijke oriëntatievermogen van  de postduif, en nog veel meer. De artikelen zijn geschreven Luchtbode-lid Heim Meijerink.

 

De Luchtbode bestaat al meer dan 100 jaar!Opening van ons nieuw Clubgebouw

Zaterdag 19 Maart 2016