TOP

Design/Created Hendrik BakkerP.V. de Luchtbode Assen

Uitslag WedvluchtV14

Deventer

07-04-18De Luchtbode doet weer mee in Rayon 2
De Luchtbode doet weer mee in Rayon 2

Meldlijst P.V. de Luchtbode


Verloop van de  Vlucht:

 

1e Vitesse vlucht vanaf Deventer

De bloemen voor de 1e prijs gaan dit weekend naar Henk Smit van de Combinatie Smit-Mulder
De bloemen voor de 1e prijs gaan dit weekend naar Henk Smit van de Combinatie Smit-Mulder

"De Kop  is er af"

 

Na een goede voorbereiding van het seizoen,  hok- en entlijsten inleveren en controleren, chippen en de manden schoon en op orde, gaan we inkorven op vrijdag 6 april voor de eerste Vitessevlucht vanaf Deventer.

Hij telde niet mee voor de afdeling maar dat kon de pret niet drukken voor 24 liefhebbers van de Luchtbode. Een aantal liefhebbers was er nog niet klaar voor  en dat gold ook voor die leden die het nog onverantwoord vonden om de jaarlingen mee te doen vanwege de matige weersomstandigheden in de afgelopen weken.

Er werden 587 duiven van de Luchtbode ingekorfd samen met  duiven van de andere 4 Rayons.  Als je de verhalen vrijdagavond moest geloven dan werd een makkelijke vlucht met zuidenwind en mooi weer. Dat bleek wat anders uit te pakken. Het was zuidoostenwind 3-4 en de horizon was niet schoon toen de duiven om 10.15 uur gelost werden.  Dat gecombineerd met veel duiven uit de zelfde hoek, want ook Friesland stond in Deventer en Duiven. Veel duiven schoten door dan wel Friesland in en om 16 uur bij het afslaan bleek nog zo’n 1/6 deel van de duiven niet thuis te zijn.

De snelste duif viel bij de Comb Smit - Mulder om 11.09.57 met een snelheid van 1596,763 m/min en de laatste prijsduif viel ook bij deze Combinatie om 11.30.13 met een snelheid van 1166,525 m/min. Het stond dus 21 minuten open en met een snelheidsverloop van 430m/min. Kijkend naar de snelheden in Zuid dan zou je zeggen dat de losomstandigheden rond Nijmegen beter waren een half uur later.

De top tien was voor 4 liefhebbers, te weten: op plek 1, 6 en 7 dus de Comb. Smit Mulder, op plek 2,3 en 10 Edwin Schuiling, op 4,5 en 9 Bertus Dik (met de een prijspercentage van 50%) en Jan Kamminga op 8e plek. In het Rayon( 2705 duiven)  hebben we 20 duiven bij de eerste honderd en 3 in de top tien: de 6,8e en 9e. In de afdeling( 9936 duiven) hebben we 11 duiven bij de eerste honderd: 38e ,42e , 44e , 46e , 48e , 60e ,77e , 93e, en 97e. Mannen  gefeliciteerd.

 

Voor de komend weekend staat Duiven op het programma. Het weer blijft de komende week goed naar het zich laat aanzien met veel oostenwind en wat meer kans op neerslag naar de 2e helft van de week. Voor de instappers zet hem op met het voorbereiden en voor diegene die voor de 2e ronde gaat succes met het klaar maken van de duiven voor de eerste Vitesse vlucht in afdelingsverband.

 

Volgende week komen ook de standen voor de Vitesse kampioenschappen beschikbaar.

 

Met vriendelijke sportgroet,

Bert van GuldenerHok Kampioenschap:


Duif Kampioenschap:


Prijzen per Lid:


De Uitslag (Totaal):


TOP

Design/Created Hendrik Bakker