TOP

Design/Created Hendrik BakkerNIC 0303 ASSEN

Uitslag WedvluchtA31

Cahors ---> Periqueux

03-08-18
Jan Gerrit Wiering, 3e prijs in top 10 Afdeling 10 NON van 583 duiven
Jan Gerrit Wiering, 3e prijs in top 10 Afdeling 10 NON van 583 duiven


Meldlijst NIC 0303 Assen:


Meldlijst P.V. de Luchtbode:


Verloop van de  Vlucht:

Perigueux, de laatste, hete marathonvlucht.

"Johan en Fabian Wendel 100 procent prijs!"

Afgelopen weekend stond alweer de laatste overnachtvlucht op het programma. Aan de vooruitzichten te zien, zou het een kraker gaan worden. De duiven zouden de hele vlieglijn te maken krijgen met kopwind en hoge temperaturen. Uiteindelijk werd vanwege de weersomstandigheden gekozen om losplaats Cahors te veranderen in Perigueux. Iedereen kan er een mening over hebben, zowel over de verandering van losplaats, als ook over de aparte lostijd van 10.30 uur, maar ja! Dat de lossingscommissie er een mooie vlucht van probeert te maken, valt hun zeker te prijzen.

De duiven werden dus al gelost om 10.30, in het gebied van Perigueux was het kwik toen al flink gestegen. Op camera werd een mooie lossing vastgelegd van de 13.348 duiven, een snel vertrek. Het wachten duurde echter lang, het vermoeden is dat de meeste duiven toch in de middag flink wat uren hebben gewacht op koelere omstandigheden. Om 09.01 werd de eerste duif geklokt in Westkapelle op een afstand van 734 kilometer. Uiteindelijk was deze notering landelijk goed voor plaats 13. De snelste duif werd geklokt op een afstand van 918 kilometer door Robin Bakhuis.

In sector 4 was het voor de meeste melkers een lange zit. Pas flink na het middaguur werden de eerste duiven in Friesland geklokt. Het waren dezelfde topmelkers die ook al van zich lieten horen op Bergerac. De eerste duif in sector 4 viel bij de combinatie Rekker-Westra, die een droomseizoen beleven. Het was hun ‘Little Princess’ die op haar mooie CV een eerste in de sector mocht bijschrijven. Tevens behaalt de combinatie ook de derde plaats. Kloktijden: 13.28 en 13.48 op een afstand van 966 km. Dit geeft goed weer hoe zwaar de vlucht was. Op nummer 2 noteren we de winnaar van Bergerac, Bennie Homma uit Balk, hij klokte om 12.49 op een afstand van 929 km.

In de afdeling ging de winst naar, hoe kon het ook anders, Gerard Koopman. Ditmaal draaide hij een duivinnetje op kop. Op een afstand van 952 km, wist hij haar te klokken om 14.08 uur. Een topnotering werd behaald door iemand uit ons NIC: Jan Gerrit Wiering uit Veenhuizen. Hij draait het hele seizoen al prima, de laatste 2 vluchten zat er een duidelijke stijgende lijn in. Maar op de laatste Perigueux maakt hij een mooie klapper door een 3e NPO te vliegen met een jaarling duivin, op zo’n zware vlucht nota bene! Hij is de eerste die een jaarling draait in de afdeling en de tweede die een jaarling draait in de sector. Topprestatie. Verder draait hij ook nog de 14e NPO met zijn eerstgetekende, zijn dag kon dus zeker niet meer stuk! Kloktijden: 15.51 en 17.09 op een afstand van 967 km.

In het NIC gingen 71 duiven van 9 liefhebbers de mand in. Wiering maakt dus een mooi einde aan het seizoen door plaats 1 en 2 te veroveren! Hij vliegt maar liefst 1 uur en 20 minuten op zichzelf los in het NIC. Verder scoort hij 4 van zijn 9 duiven in de prijzen. Vader en zoon Wendel breien ook een mooi eind aan een seizoen met een hoog prijspercentage. Weliswaar geen kopduif in de afdeling, toch draaien zij maar liefst 8 van de 8 gezette duiven in de prijzen! 100% prijs. Zij zijn daarmee de enige liefhebbers van de 172 deelnemers, die dat gelukt is op deze vlucht binnen de sector. In het NIC beginnen ze op plaats 3 en 4. Henri Hoeks pakt de 5e plaats en draait 4 van de 5 gezette duiven in de prijzen, ook een mooi einde voor hem. Plaats 6, 7 en 10 zijn weer voor de heren Wendel en Wiering pakt plaats 8 en 9. Wiering en Wendel domineren ditmaal de top 10.

Op naar volgend jaar!

FabianTOP

Design/Created Hendrik Bakker