TOP

Design/Created Hendrik BakkerNIC 0303 ASSEN

Uitslag WedvluchtA28

Orange (o)

13-07-18De duiven van de Sectorale vlucht Orange van de afdelingen 7, 8, 9, 10 en 11 worden om 07.00 uur gelost. Het weer is prachtig met een helder blauwe lucht, temperatuur 20 graden en nagenoeg windstil. (Video overgenomen van Afdeling 8 GOU)

Henri Hoeks, 10e prijs in top 10 Afdeling 10 NON van 405 duiven
Henri Hoeks, 10e prijs in top 10 Afdeling 10 NON van 405 duiven

Meldlijst NIC 0303 Assen:


Meldlijst P.V. de Luchtbode:


Verloop van de  Vlucht:

Orange met ochtendlossing

Geen foto's gekregen prijsuitreiking Orange NIC 0303 Assen.

Daarom deze foto:  Henri Hoeks, Bovensmilde, wint Dax 2018 in sector 4.

"Henri's vierde bij NIC 0303 Assen"

Orange was alweer de vijfde overnachtvlucht op het programma, het einde komt langzaam in zicht. Orange is vrij uniek, het is een ochtendlossing en het is vrij oostelijk gesitueerd. De duiven worden gelost in een dal, dit maakt het vaak een lastige vlucht.

Ze werden gelost op vrijdag om 07.00. Op die tijd begonnen net iets meer als 4600 duiven aan hun terugweg naar huis. Het was mooi weer, wel wat warm en de duiven begonnen de tocht met een kalme variabele wind. Naarmate de duiven noordelijker kwamen, begon de kopwind alsmaar meer op te steken.

Zouden er weer duiven ’s avonds doorkomen? De schatting was van wel. In totaal kwamen er 26 duiven door in Sector 3, 1 meer als vorig jaar. De eerste prijs ging naar H. Brueker, met een jaarling! Deze duif werd geklokt om 1 minuut voor tien. De laatste duif in de avond werd geklokt om 23.21. Bij velen bleven die nacht de lichten aan in de hokken, achteraf was dat niet echt nodig. Hoewel: de duiven begonnen de volgende ochtend weer vroeg te vallen. De eerste ‘ochtend duif’ viel om 04.30, gevolgd door een andere vroege vogel om 04.34.

Het wachten begon voor sector 4.

In sector 4  mocht Gerard Koopman wederom het spits afbijten, wat een seizoen! Er komt geen einde aan. Hij draait een duif om 05.41 en is daarmee ook tweede van het gehele concours, ongelooflijk hoe hij zich kan meten met sector 3

Ze zeggen wel eens, drie maal is scheepsrecht.. maar Henri Hoeks plakt daar gewoon een 4e overwinning aan vast in het NIC Assen. Het is de man om te verslaan. Hij behaalt de 10e plaats in de afdeling, dit is dus alweer de derde teletekstnotering voor de man uit Bovensmilde. Moeilijk om deze nestspeler bij te blijven benen! Hij had ook nog de derde duif in het NIC. Jan Gerrit Wiering uit Veenhuizen wordt knap tweede, in de afdeling was dit goed voor plaats 15.

J. & F. Wendel behalen plaats 4, en draaien wederom een mooi percentage met 5 van de 8 in de prijzen. Nieuwkomers Poelstra-Boelens hadden 4 duiven ingekorfd. Hun eerstgetekende, een duivin van 2016 wordt meteen 5e in het NIC, in de afdeling behaalt ze plaats 38. Een goed begin voor deze combinatie, en wellicht smaakt het naar meer!

Nu een week rust en dan op naar de laatste twee: Bergerac en Cahors.

Succes met de laatste voorbereidingen,

FabianTOP

Design/Created Hendrik Bakker