P.V. de Luchtbode Assen

Uitslag WedvluchtV27

Weert

08-07-17De Kampioenen van de Vitesse 2017:

Edwin Schuiling en Cominatie Ottens zijn de overwinnaars in het onaangewezen-, aangewezen- en duifkampioenschap
Edwin Schuiling en Cominatie Ottens zijn de overwinnaars in het onaangewezen-, aangewezen- en duifkampioenschap

.....9  van de 21 deelnemers hebben de aankomsten gemeld.....
.....9 van de 21 deelnemers hebben de aankomsten gemeld.....

Verloop van de  Vlucht:

Bloemen en Worst voor Arjan van de Combinatie Ottens
Bloemen en Worst voor Arjan van de Combinatie Ottens

"Trage vlucht in niet het mooiste duivenweer"

 

De voorspellingen waren duidelijk: vooral in de bovenste helft van Nederland de hele ochtend grijs en buien/regen en in Frankrijk oostenwind en al vrij snel warm. 


Wisselende verlopen per hok.

 


De losomstandigheden waren  goed en gingen de 4729 duiven los,  waaronder 259 duiven van onze 21 liefhebbers. Ze kwamen echter vanaf de kop van Overijssel het zware deel in met geheel grijs en motregen en buien. De eerste duiven waren drijfnat.
De eerste viel bij de Comb. Ottens  om 11.03.48 u met een snelheid van 1330.243 m/min. Ze moesten vervolgesn 18 minuten wachten op hun 2e duif en draaien er toch nog 13 van de 20 in de punten omdat het een half uur open staat. Tussen nummer 1 en 10 zat al 100 m/min snelheidsverloop. De laatste prijsduif viel ook bij de Comb. Ottens om 11.33..55u  met een snelheid van 1112,413 m/min. De laatste 50 punten duiven vielen dus aanmerkelijk vlotter dan de eerste 10. Al met al dus een traag verloop: het stond 30 min. open en 6 deelnemers buiten de prijzen en 2 half.
Bij de eerste 10 zitten 7 liefhebbers: op de 2e en 9e plek Bert van Guldener, op de 3e  en 6e plek de Comb. Smit Mulder, op de 4e Matty Lippets, op de 5e plek Jan Smit, op de 7e en 10e plek Jan de Weerd en op de 8e plek Jan Kamminga.
In de Afdeling was het prijspercentage in de kop wederom wat lager: 22e /88e  en 97e en in het Rayon deden we goed mee: 1e / 12e/ 13e  en 19e.

Onaangewezen kampioen is de Comb. Ottens gevolgd door Edwin Schuiling, Bertus Dik, Bert van Guldener en Jan Kamminga. Aangewezen kampioen is Edwin Schuiling gevolgd door de Comb. Ottens, Matty Lippets, Herman Mijlof en Japie Louwes. Bij de duifkampioenenis er geen duif die niet gemist heeft en slechts 2 die 1 keer gemist hebben. Duifkmapioen is Edwin Schuiling gevolgd door 2 duiven dvan de Comb Ottens en vervolgens weer 2 duiven van Edwin.
Gefeliciteerd mannen met jullie overwinningen.

Het was een pittig seizoen dat spannend was tot aan de laatste dag want die bepaalde als nog een wisseling aan de kop bij het onaangewezen kampioenschap. Als runner up toch maar eens kijken hoe ik in de het voorseizoen ze iets eerder scherp heb ondanks dat ik tevreden ben met de 4e plek

Hopelijk komen de duiven die er nog niet waren thuis al is dat beeld, kijkend naar mezelf, niet goed. Moet er nog 3 van 10 van Sens hebben.

Voor de Programma spelers nog 2 keer Vervins en daartussen zit de kraker Chateroux.
Ondertussen komen de jonge duivenvluchten steeds dichter bij, nog 4 weken te gaan.
Succes met het gereed maken van de duiven en het opleren.

Met vriendelijke groeten,
Bert van GuldenerHok Kampioenschap:


Duif Kampioenschap:


Prijzen per Lid: