P.V. de Luchtbode Assen

Uitslag WedvluchtV25

Heusden Zolder -> Tilburg

24-06-17..... 7 van de 18 deelnemers melden de aankomsten .....
..... 7 van de 18 deelnemers melden de aankomsten .....

Verloop van de  Vlucht:

Bertus krijgt de bloemen
Bertus krijgt de bloemen

 "Vlotte vlucht in niet het mooiste duiven weer"

 

De voorspellingen waren wispelturig en vooral in de bovenste helft van Nederland. Veel buienontwikkeling vanaf de Noordzee met veel motregen. Het werd uiteindelijk op zaterdag uitstel, al was het tijdstip waarop al wel erg vroeg. Er werd met beide vluchten verplaatst naar Tilburg en Zuid naar Duffel. Hetgeen voor de Vitesse klopte  maar wellicht had de Fond vanaf de westkant in Frankrijk gekund maar zoals al vaker gezegd: er neemt iemand een beslissing en dat is maar goed ook. Alle duiven dan wel nagenoeg alle,  zullen thuis zijn hetgeen na respectievelijk 2 en 3 nachten en verkassen altijd maar de vraag is. Duiven reageren daar toch heel verschillend op.

 

De losomstandigheden waren zondagochtend om 9.15 uur voldoende om te lossen om 7.45 uur goed en gingen de 4894 duiven los,  waaronder 256 duiven van onze 18 liefhebbers. De  duiven Zuid vertrokken een kwartier later vanuit Duffel.

De eerste en tweede duif viel bij Bertus Dik  om 11.27.31 u en 11.27.34 u met een snelheid van 1451.630 m/min De laatste prijsduif viel bij Jan Kamminga in Assen om 11.41.29u  met een snelheid van 1312,819 m/min. Al met al dus een redelijk  vlot verloop: het stond 14 min. open en 5 deelnemers buiten de prijzen en 2 half.

Bij de eerste 10 zitten 6 liefhebbers, op de 3e plek Edwin Schuiling, op de 4e  plek de Comb. Ottens, op de 5e en 6e plek Bert van Guldener, op de 7e/9e en 10e plek Jan Kamminga en op de 8e plek Herman Mijlof. In de Afdeling en Rayon was het prijspercentage in de kop wat lager dit keer: 22e  en 24e  en in het Rayon: 4e / 6e en 19e.

Bij het onaangewezen kampioenschap staat Edwin Schuiling 1e, de Comb. Ottens 2e, Bertus Dik 3e, Jan Kamminga 4e en Bert van Guldener 5e. Het puntenverschil is 470 tussen 1 en 5 hetgeen betekent dat half plat niet aan de orde mag zijn met nog 1 vlucht te gaan. Aangewezen Edwin Schuiling 1e, Matty Lippets 2e een de Comb. Ottens 3e. Bij de duifkampioenen 1 duif die nog niet gemist heeft( wordt iets vertekent omdat er ook duiven zijn die op de Fond meegaan en daar wel prijsvliegen) van de Comb Ottens en 3 duiven van Edwin die 1 keer gemist hebben en op de 5e plek Matty Lippets.

Met nog 1 vlucht te gaan nog spanning genoeg in de kop van de klassementen.

 

Schrik niet dames en heren: komen weekend slechts 1 vlucht behoudens voor de overnachters die aan de ZLU vluchten mee doen. Wellicht wat tijd over voor de jongen want dat lijkt nog ver maar vergis u niet: 6weken verder maak ik het stukje voor die eerste vlucht.

 

Succes met het gereed maken van de duiven.

 

Met vriendelijke groeten,

Bert van GuldenerHok Kampioenschap:


Duif Kampioenschap:


Prijzen per Lid: