P.V. de Luchtbode Assen

Uitslag WedvluchtM26

Quiévrain -> Chimay -> Tilburg -> De Meern

01-07-17.....van Quievrain naar Chimay.....
.....van Quievrain naar Chimay.....
.....van Chimay naar Tilburg.....
.....van Chimay naar Tilburg.....
.....van Tilburg naar De Meern.....
.....van Tilburg naar De Meern.....
.....van regen in de drup....
.....van regen in de drup....
.....toch zonneschijn.....              maar pas laat in de middag
.....toch zonneschijn..... maar pas laat in de middag

.... 8 van de 16 deelnemers melden de aankomsten .....
.... 8 van de 16 deelnemers melden de aankomsten .....

Verloop van de  Vlucht:

Jaap Louwes kreeg de bloemen
Jaap Louwes kreeg de bloemen

"Een vlot laat namiddag concours"

 

Wat al snel duidelijk werd in de loop van de week dat het wederom lastig zou worden met de weersomstandigheden: grijs, lage bewolking en veel buien en  motregen.

Toch werd het vrijdags beter voor wat betreft de voorspellingen en op zaterdag bleek het in de middag kon maar dan wel op een kortere afstand. Zo werd er van Tilburg naar De Meern gereden alwaar om 15 uur gelost kon worden. Het werd gedurende de vlucht steeds mooier en uiteindelijk geheel blauw en de duiven kwamen vlot af.
Er gingen 5014duiven van Noord in De Meern los waaronder 285 duiven van onze 16 liefhebbers. Het dunt langzaam uit wat ook wel begrijpelijk is gelet op het programma tot nu toe en wat nog komt.
Het werd dus een vlotte vlucht met bijna kopwind: tegen noordwest aan.
De eerste duif viel bij Japie Louwes  om 17.03.06 u . met een snelheid van 1186,194m/min.. De laatste prijsduif viel bij de Comb. Smit Boer  om 17.14.28 u met een snelheid van 1093,619 m/min. Het stond dus 13 minuten open en de 1e duif ligt 20m/min los.  Op de  2e en 6e plek Jan Kamminga, op de 3e plek Herman Mijlof, op de 4e de Comb Ottens, op de 5e plek Bert van Guldener, op de 7e plek Bertus Dik, op de 8e en 9e plek Japie Louwes en op de 10e plek de Comb Smit Mulder. 3 liefhebbers draaien geen duif in de punten en 3 slechts 1 en de 7 liefhebbers bij de eerste 10 draaien 57 van 71 prijsduiven. 
In  de Afdeling deden we even niet mee. Voor rayon 3 en 4 deden het goed door de noordwestelijke wind waarschijnlijk alhoewel ook in Rayon2 duiven ui Groningen sneller waren.
Japie zijn eerste is 49e in de afdeling en 2e in het Rayon( 1329 duiven). In het Rayon waren we dus 2e, 15e, 16e, 18e, en in de totaal stand staat Onaangewezen Japie Louwes 1, Bertus Dik 2e en de Comb Ottens 3  waarbij de 1e en de 8e  plek slechts 480 punten uit elkaar liggen.

Smit-Mulder kreeg de worst
Smit-Mulder kreeg de worst

Aangewezen staat Jan Smit 1( 2800 punten los), Mattie Lippets 2 en Herman Mijlof  3. Bij het duifkampioenschap nog slechts 5 duiven die niet gemist hebben:1e Jan Smit, 2e is de Comb Ottens en 3e Edwin Schuiling. Van de eerste 50 duiven zijn slechts 7 jaarling.

 We gaan een volgende dubbelvlucht tegemoet: De laatste Vitesse vanaf Weert en Sens voor de Fond.
De Overnachters hebben Dax op het programma staan.

Succes met het klaar maken van de duiven.

Met vriendelijke groeten,
Bert van GuldenerHok Kampioenschap:


Duif Kampioenschap:


Prijzen per Lid: