P.V. de Luchtbode Assen

Uitslag WedvluchtE29

Chateauroux

22-07-17De Kampioenen van de Eendaagse Fond 2017:

Wessel Regtop en Bert van Guldener zijn de overwinnaars in het onaangewezen-, aangewezen- en duifkampioenschap
Wessel Regtop en Bert van Guldener zijn de overwinnaars in het onaangewezen-, aangewezen- en duifkampioenschap


Duiven gemeld bij NIC 0303 ASSEN
Duiven gemeld bij NIC 0303 ASSEN

Verloop van de  Vlucht:

De Bloemen waren voor Fondkampioen Wessel
De Bloemen waren voor Fondkampioen Wessel

"Wind achter en toch pittig"

 

De voorspellingen waren een zuidwestenwind 3 en temperaturen in Frankrijk van net boven de 20 graden. In Nederland zouden de duiven zuidoostenwind 3 krijgen. Dat het in noord Nederland zo drukkend zou worden was niet vooraf te voorzien.

 

Er gingen 32000 duiven op deze Nationale Fondvlucht los in Chateauroux Parc om 7.25 uur en dat was waarschijnlijk 5 minuten eerder dan bedoeld vanwege het ontsnappen van duiven van afdeling 8. De duiven hebben tegen Parijs aan een frontje moeten passeren en daarna door naar Nederland. Het ging vooral in sector 1,2,3 en de zuidzijde van sector 4 hard.

 

In Putten de snelst gemelde met 1841 m/min. en in onze afdeling 1735m/min.. Toen de duiven de ongeveer Staphorst voorbij waren werd het nog zwaar vanwege het zeer drukkende en vochtige weer.

Samen met de 32000 duiven gingen 141 duiven van onze 16 liefhebbers los. In de afdeling werden 964 ingekorfd.

 

De eerste viel wederom bij Wessel Regtop  om 15.09.32 u met een snelheid van 1657,835 m/min. Hij draait er 11 van de 18 in werkelijk top en tevens eerste van het inkorfcentrum. . De laatste prijsduif viel ook bij Niek Reinders om 16.24.45u  met een snelheid van 1442,082 m/min. Het stond 68 min. open en 3 deelnemers buiten de prijzen en 3 half. Naast Wessel draait de Comb. Smit Mulder ook erg goed 10 van de 15 erin waarvan 6 bij de eerste 10, top.  Bij de eerste 10 zitten 4 liefhebbers: op de 2e plek Japie Louwes( dezelfde duif die vorige week nog eerste van de hele afdeling was), op de 3e ,4e  en 6e t/m 9e, 5e Appie Mijlof en 10e Wessel Regtop.

 

In de Afdeling was het prijspercentage in de kop wederom wat lager: 27e /56e  en 91e en in het Rayon deden we goed mee: 1e / 3e/ 5e  en 10e.

 

Onaangewezen kampioen is Wessel Regtop gevolgd door de Comb. Smit Mulder, Japie Louwes, Bert van Guldener en Bertus Dik. Aangewezen kampioen is Bert van Guldener gevolgd door de Comb. Smit Mulder, Appie Mijlof, Japie Louwes en Jan Smit. Bij de duifkampioenen zijn er 2 duiven die niet gemist hebben en 21 die 1 keer gemist hebben. Duifkampioen is Bert van Guldener gevolgd door Appie Mijlof en 3 duiven van Wessle Regtop. Slechts 2 jaarlingen bij de eerste 20 en 10 bij de eerste 50, voor waar een pittig fond seizoen dus.

 

Gefeliciteerd mannen met jullie overwinningen.

De worst is deze week voor Niek
De worst is deze week voor Niek

Het was een pittig seizoen dat spannend was tot aan de laatste dag want er zit slechts 800 punten tussen nummer 1 en 7. Smit en Bert van Guldener. Tussen de 1e en de 8e zit 750 punten, spannend dus naar de laatste vlucht. Onaangewezen staat Bert van Guldener 1e gevolgd door Japie Louwes, de Comb Smit Mulder, Appie Mijlof en Jan Smit.   Bij de duifkampioenen staat Wessel Regtop 1e , 2e  en 3e , Japie Louwes 4e en Bert van Guldener 5e.

 

De deelname voor het opleren vanaf Ommen was matig. De weersomstandigheden voor de jonge duiven die nog niet veel in de mand gezeten hebben hadden het zwaar en zijn nog niet allemaal thuis. Het is nog 2 weken en dan gaat ook het jonge duivenseizoen los. 

 

En volgend weekend de laatste Midfond vanaf Rethel( Frankrijk) en nog een Overnachtvlucht vanaf Bergerac.

 

Voldoende te doen dus de komende periode en succes met het gereed maken van de duiven en het opleren.

 

Met vriendelijke groeten van een tevreden Fondspeler,

Bert van GuldenerHok Kampioenschap:


Duif Kampioenschap:


Prijzen per Lid: