P.V. de Luchtbode Assen

Uitslag WedvluchtE25

Sens -> Tilburg

24-06-17.....6 van de 15 deelnemers melden de aankomsten.....
.....6 van de 15 deelnemers melden de aankomsten.....

Verloop van de  Vlucht:

Wessel krijgt de bloemen
Wessel krijgt de bloemen

 "Vlotte vlucht in niet het mooiste duiven weer"

 

De voorspellingen waren wispelturig en vooral in de bovenste helft van Nederland. Veel buienontwikkeling vanaf de Noordzee met veel motregen. Het werd uiteindelijk op zaterdag uitstel, al was het tijdstip waarop al wel erg vroeg. Er werd met beide vluchten verplaatst naar Tilburg en Zuid naar Duffel. Hetgeen voor de Vitesse klopte  maar wellicht had de Fond vanaf de westkant in Frankrijk gekund maar zoals al vaker gezegd: er neemt iemand een beslissing en dat is maar goed ook. Alle duiven dan wel nagenoeg alle,  zullen thuis zijn hetgeen na respectievelijk 2 en 3 nachten en verkassen altijd maar de vraag is. Duiven reageren daar toch heel verschillend op.

 

Ook de Fondduiven gingen om 9.15 u los vanaf Tilburg. Deze duiven hadden 3 dagen mand achter de rug. Zou er tijdsverschil zitten tussen de Vitesse en de Fond: nee dus! de Fond vloog zelfs 2 m/min harder en het ston net zo lang open als de uitslag 1 op 4 was geweest.

Om 9.15 uur gingen met de 2192 duiven van Noord onze 169 duiven van 15 liefhebbers los. Zuid ging een kwartier later in Duffel los.

De eerste duif en de 8e in het gehele concours viel bij Wessel Regtop om 11.27.25u  met een snelheid van 1453,278 m/min . In tegenstelling tot vorige week nu 6 spelers in de top 10 waarvan Japie Louwes er 3 draait terwijl hij er op de Vitesse 1 in de punten draait, zo raar kan het dus gaan. Op de 2e, 7e en 8e plak Japie Louwes, op de 3e plake Wessel Regtop, op de 4e plek Bert van Guldener, op de 5e plek Matty Lippets, op de 6e en 9e plek de Comb Smit Mulder en op de 10 plek Niek Reinders. De laatste prijsduif viel ook bij Johan Smit  om  11.44.42 u met een snelheid van 288,209 m/min. Het staat dus 17min open en 1 liefhebber plat en 1 half plat

In de Afdeling en het Rayon deden we goed mee: respectievelijk 8e /15e/ 27e en 28e en in het Rayon 1e, 4e, 7e en 8e. Mooi werk. In het Onaangewezen kampioenschap staat Wessel 1e , de Comb Smit Mulder 2e, Jan Smit 3e, Japie Louwes 4e en Bert van Guldener 5e. Aangewezen staat Bert van Guldener 1e , Japie Louwes 2e, Jan Smit 3e , de Comb Poelstra & Boelens 4e en Bertus Dik 5e. Bij de duifkampioenen staat Wessel Regtop 1e , 2e  en 4e , Bertus Dik 3e en Bert van Guldener 5e.

 

Schrik niet dames en heren: komen weekend slechts 1 vlucht behoudens voor de overnachters die aan de ZLU vluchten mee doen. Wellicht wat tijd over voor de jongen want dat lijkt nog ver maar vergis u niet: 6weken verder maak ik het stukje voor die eerste vlucht.

 

Succes met het gereed maken van de duiven.

 

Met vriendelijke groeten,

Bert van GuldenerHok Kampioenschap:


Duif Kampioenschap:


Prijzen per Lid: