TOP

Design/Created Hendrik BakkerP.V. de Luchtbode Assen

AfrichtingsvluchtT14

Heino

06-04-19

Meldlijst P.V. de Luchtbode


Verloop van de  Vlucht:

Vliegseizoen 2019 start met oefenvlucht vanaf Heino

Bakje eieren voor iedere prijs vliegende deelnemer
Bakje eieren voor iedere prijs vliegende deelnemer

Het seizoen was al goed gestart omdat de voorbereiding van alle documenten en het clublokaal top in orde was. De 420 duiven van 18 leden daarentegen moesten lang wachten om naar huis terug te vliegen: om 14.30 gingen ze los.

Met een oostelijke windkracht 2/3 gingen ze met goed weer boven in de lucht maar op de horizon nog niet op stap. Er waren zo bleek om 19.00 uur bij het afslaan van de klokken goed gegaan te zijn met relatief weinig achterblijvers.

De snelste duif viel bij Wessel Regtop om 15.17.48 u met een snelheid van 1306 m/min. De laatste “prijsduif “ viel om 15.29.41 u bij Jan Kamminga met een snelheid van 1044 m/min. Een echte vitesse vlucht want het staat 12 minuten open.  5 van de 18 liefhebbers haalden de uitslag niet  en er was dus voor 13 liefhebbers een doos eieren.

Wat toch al weer opvalt dat bij de eerste 10 van 5 liefhebbers duiven zitten en die 5 draaien de helft van de prijsduiven. Zaak voor de overige liefhebbers de duiven op de rit te krijgen om mee te doen om de punten, hetgeen ook voor mijzelf geldt.

Voor de komend weekend staat dus de 1e officiële Vitesse vlucht op het programma vanaf Gennep. Het is mooi weer en succes met het trainen van de duiven.

Met vriendelijke sportgroet,
Bert van Guldener

TOP

Design/Created Hendrik Bakker